„Atitudinea bisericii a fost și rămâne una favorabilă vaccinării”. Mitropolia Moldovei, după protestul față de imunizarea anti-COVID-19
Full Article 1 minutes read

„Atitudinea bisericii a fost și rămâne una favorabilă vaccinării”. Mitropolia Moldovei, după protestul față de imunizarea anti-COVID-19

„Atitudinea bisericii a fost și rămâne una favorabilă vaccinării. În acest sens, Mitropolia salută și încurajează eforturile autorităților medicale de vaccinare a cetățenilor, care ar putea diminua și stopa actuala pandemie. Însă, biserica nu se poate pronunța în probleme de ordin strict medical”. Cu o astfel de reacție a venit Mitropolia Moldovei, după ce mai mulți clerici și credincioși au organizat un protest față de vaccinarea anti-COVID-19. 

„În legătură cu caracterul sigur al actului de vaccinare, cei care au autoritatea profesională și morală să recomande un vaccin, sunt exclusiv specialiștii din domeniul medical. Vaccinarea trebuie să fie un act benevol, fără constrângeri, în totală cunoștință de cauză, recomandat şi acceptat pe baza unei informări clare şi complete, oferită de autoritățile competente și receptată corect de cetățeni”, se arată în mesajul Mitropoliei Moldovei.

Totodată, „biserica atrage în continuare atenția credincioșilor asupra importanței respectării tuturor măsurilor de sănătate solicitate de autorități, deoarece pandemia continuă să reprezinte o amenințare la adresa vieții umane”.

Precizăm că astăzi, 3 august, în Piața Marii Adunări Naționale a avut loc un protest față de vaccinarea anti-COVID-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: