„Au admis abateri de la cadrul normativ”. Inspectoratul General al Poliției, despre protestul agricultorilor
Full Article 2 minutes read

„Au admis abateri de la cadrul normativ”. Inspectoratul General al Poliției, despre protestul agricultorilor

Agricultorii care ieri, 13 august, s-au pornit cu tractoarele spre Chișinău „au admis abateri de la cadrul normativ”, informează Inspectoratul General al Poliției.

„Urmare a protestelor care au avut loc în unele raioane ale Republicii, protestatarii s-au organizat, având drept scop continuarea acestora în municipiului Chișinău. Pe parcursul deplasării organizate, participanții la proces au admis abateri de la cadrul normativ”, a anunțat IGP. Este vorba despre două articole din Codul Contravențional: „Deplasarea neautorizată în grup pe drumurile publice” și „Blocarea intenţionată a unei benzi de circulaţie sau a arterelor de transport”.

În acest context, Poliția a precizat că va documenta acest caz și va acționa în condițiile cadrului legal.

Totodată, IGP a făcut referire și la hotărârea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică din 24 iulie, potrivit căreia întrunirile de acest gen urmează a fi organizate cu:

– participarea unui număr mai mic de 50 de persoane;

– respectarea măsurilor de sănătate publică;

– întocmirea obligatorie de către organizatori a listei de evidență epidemiologică a evenimentului după modelul (nume, prenume, număr de telefon, adresă de domiciliu, etc.)

În același timp, IGP i-a îndemnat pe participanții la protest să-și exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică, să se abțină de la acțiuni ce contravin normei legale, să nu admită provocări la violențe și încălcarea legislației.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: