Au determinat un bărbat să cerșească la Moscova timp de 5 ani. Ce pedeapsă a primit un cuplu din Moldova?
Full Article 2 minutes read

Au determinat un bărbat să cerșească la Moscova timp de 5 ani. Ce pedeapsă a primit un cuplu din Moldova?

Un bărbat de 38 de ani și o femeie de 36 de ani, soți și soție, au fost recunoscuți vinovați de trafic de ființe umane, după ce au determinat o persoană să cerșească în Federația Rusă. Astfel, bărbatul a fost condamnat la 7 ani și 6 ani de închisoare, iar femeia – 7 ani. Informațiile au fost confirmate de Procuratura Generală (PG) într-un comunicat din 14 martie.

Potrivit PG, în primăvara anului 2007, cei doi soți i-au propus unui bărbat să plece în orașul Moscova, Federația Rusă, să practice cerșetoria.

Aflându-se într-o stare materială grea, nefiind angajat în câmpul muncii și fiind convins că în Federația Rusă va câștiga bine, a dat acordul de a pleca în țara de destinație. Inculpații au organizat transportarea persoanei, care din primăvara anului 2007 și până la finele anului, a cerșit pe străzile Moscovei. La fel, în perioada 2008 -2012, au organizat transportarea sistematică a persoanei în Rusia, cu același scop”, a comunicat PG.

În mai 2023, Judecătoria Chișinău, sediul Centru a dispus încetarea procesului penal în privința celor doi inculpați.

Procurorul de caz a declarat apel, prin care a solicitat casarea sentinței și rejudecarea cauzei, cu adoptarea unei noi hotărâri. Acesta a solicitat ca inculpata să fie recunoscută vinovată cu stabilirea pedepsei sub formă de 7 ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții şi de a desfășura activități legate de gestionarea resurselor umane și alte activități conexe, pe un termen de 3 ani, iar inculpatul să fie condamnat la 7 ani 6 luni de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții și de a desfășura activității legate de gestionarea resurselor umane şi alte activității conexe pe un termen de 4 ani.

Prin decizia Curţii de Apel Chişinău din 6 martie, apelul procurorului a fost admis, cu recunoașterea vinovăției inculpaților și aplicarea pedepselor solicitate.

Decizia instanței de apel este definitivă și executorie, însă poate fi contestată cu recurs ordinar la Curtea Supremă de Justiție.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: