Moldova.org

Au determinat un bărbat să cerșească la Moscova timp de 5 ani. Ce pedeapsă a primit un cuplu din Moldova?

Un bărbat de 38 de ani și o femeie de 36 de ani, soți și soție, au fost recunoscuți vinovați de trafic de ființe umane, după ce au determinat o persoană să cerșească în Federația Rusă. Astfel, bărbatul a fost condamnat la 7 ani și 6 ani de închisoare, iar femeia – 7 ani. Informațiile au fost confirmate de Procuratura Generală (PG) într-un comunicat din 14 martie.

Potrivit PG, în primăvara anului 2007, cei doi soți i-au propus unui bărbat să plece în orașul Moscova, Federația Rusă, să practice cerșetoria.

Aflându-se într-o stare materială grea, nefiind angajat în câmpul muncii și fiind convins că în Federația Rusă va câștiga bine, a dat acordul de a pleca în țara de destinație. Inculpații au organizat transportarea persoanei, care din primăvara anului 2007 și până la finele anului, a cerșit pe străzile Moscovei. La fel, în perioada 2008 -2012, au organizat transportarea sistematică a persoanei în Rusia, cu același scop”, a comunicat PG.

În mai 2023, Judecătoria Chișinău, sediul Centru a dispus încetarea procesului penal în privința celor doi inculpați.

Procurorul de caz a declarat apel, prin care a solicitat casarea sentinței și rejudecarea cauzei, cu adoptarea unei noi hotărâri. Acesta a solicitat ca inculpata să fie recunoscută vinovată cu stabilirea pedepsei sub formă de 7 ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții şi de a desfășura activități legate de gestionarea resurselor umane și alte activități conexe, pe un termen de 3 ani, iar inculpatul să fie condamnat la 7 ani 6 luni de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții și de a desfășura activității legate de gestionarea resurselor umane şi alte activității conexe pe un termen de 4 ani.

Prin decizia Curţii de Apel Chişinău din 6 martie, apelul procurorului a fost admis, cu recunoașterea vinovăției inculpaților și aplicarea pedepselor solicitate.

Decizia instanței de apel este definitivă și executorie, însă poate fi contestată cu recurs ordinar la Curtea Supremă de Justiție.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Recean, în dialog cu activiști, antreprenori și tineri din Găgăuzia și Taraclia: „Unitatea e puterea noastră”

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu mai mulți activiști civici, antreprenori, tineri, dar și reprezentanți ai sectoarelor de educație, cultură și mass-media din UTA Găgăuzia și raionul Taraclia. Potrivit unui comunicat al Executivului, discuțiile s-au concentrat pe importanța implicării minorităților naționale în procesele de luare a deciziilor.

Dorin Recean a evidențiat faptul că în sudul țării se investește activ, în special, în infrastructură. Printre cele mai mari proiecte se numără construcția drumului de ocolire Vulcănești, un proiect de 28 de milioane de euro, susținut din fonduri europene. Totodată, în UTA Găgăuzia, sunt în desfășurare 15 proiecte finanțate prin programul guvernamental „Satul European”, în valoare totală de 73 de milioane de lei.

De asemenea, premierul a menționat lansarea programului de formare profesională pentru cadrele didactice care predau limba găgăuză în grădinițele din autonomie. Programul este organizat de Universitatea de Stat din Comrat, sub egida Ministerului Educației, și este destinat pentru 74 de cadre didactice din 56 de grădinițe din autonomie. 

Tinerii prezenți la întrevedere au abordat subiecte privind integrarea europeană și măsurile de combatere a dezinformării.

„Unitatea e puterea noastră și doar împreună vom reuși să dezvoltăm comunitățile locale și să asigurăm un nivel de trai mai bun”, a precizat șeful Guvernului. 

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: