Au fost identificate persoanele care au murdărit cu balegă sediul PSRM din Căușeni
Full Article 2 minutes read

Au fost identificate persoanele care au murdărit cu balegă sediul PSRM din Căușeni

Oamenii legii au identificat persoanele care au vandalizat sediul Partidului Socialiștilor (PSRM) din Căușeni, aruncând pachete cu excremente. Contactată de NM, ofițerul de presă al poliției Mariana Bețivu a precizat că este vorba despre trei tineri cu vârstele de 28 și 29 de ani, locuitori ai raionului Căușeni. Aceștia și-au recunoscut vinovăția.

Făptașii au fost identificați pe 11 iunie,  de către angajații Inspectoratului Național de Investigații, în colaborare cu cei ai IP Căușeni.  Aceștia s-au dovedit a fi trei bărbați, cu vârstele de 28 și 29 de ani, locuitori ai raionului Căușeni. Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală pentru huliganism, iar suspecții și-au recunoscut vina și sunt cercetați în libertate.

Indivizii riscă amenzi de la 37.500 la 67.500 de lei sau până la 5 ani de închisoare.

Surse din cadrul poliției din Căușeni au declarat pentru NM că făptașii erau în stare de ebrietate și în spatele gestului „nu există niciun motiv deosebit”.

***

Amintim că un oficiu al Partidului Socialiștilor din Căușeni a fost vandalizat la începutul lunii iunie 2021. Fostul vicepreședinte al raionului Căușeni, ex-deputatul PSRM Oleg Cuciuc a publicat mai multe fotografii din care se vede că sediul a fost murdărit cu materii fecale. Purtătoarea de cuvânt a formațiunii a declarat pentru NM că „așa e când pornesc „vremurile bune”, cu „oameni buni””, însă nu a oferit precizări despre persoanele care ar sta în spatele acțiunii. În același timp, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a negat orice implicare în acest act de vandalizare.

Au fost identificate persoanele care au murdărit cu balegă sediul PSRM din Căușeni

Facebook/captură foto

Nu este primul caz când sediul unui partid din Republica Moldova este vandalizat în acest mod. În 2015, peste 3 tone de fecale au fost vărsate pe scările sediului Partidului Liberal Democrat din Moldova, de către o autospecială. Isprava a fost filmată, iar clipul încărcat pe Youtube cu mesajul „Aceasta este doar începutul. Vrem miliardul înapoi.” Nicio persoană nu a fost trasă la răspundere pentru această faptă. Imaginile video au fost distribuite pe Facebook și de către liderul Partidul Nostru, Renato Usatîi. Acesta a negat, însă, orice implicare și a menționat că este de părere că liderul de atunci al PLDM Vlad Filat ar sta în spatele acțiunii.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: