Au fost semnate noi contracte de furnizare a energiei electrice din Ucraina. Cât vor achita cetățenii pentru factura la lumină?
Full Article 40 second read

Au fost semnate noi contracte de furnizare a energiei electrice din Ucraina. Cât vor achita cetățenii pentru factura la lumină?

Tariful la energie electrică pentru cetățeni și economie pentru lunile iulie și august rămâne neschimbat, în urma semnării contractelor pentru furnizarea energiei electrice cu operatorii ucraineni – Energoatom și Ukrhydroenergo. Anunțul a fost făcut de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu pe 29 iulie.

Potrivit oficialului, pentru 20% din achiziție a fost încheiat un contract cu compania Energoatom, la prețul de 77 USD/MWh, iar pentru 10% din achiziție a fost încheiat un contract cu Ukrhydroenergo, la același preț.

Reamintim, 70% din necesar este livrat conform contractului semnat cu MGRES la preţul de 59,9 USD/MWh, pentru lunile iulie-august.

Prețul mediu ponderat pentru luna august este de 65,03 USD/MWh.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: