Au început discuțiile cu Rusia privind creditul de 500 mln de dolari. Ministrul Economiei se arată optimist
Full Article 2 minutes read

Au început discuțiile cu Rusia privind creditul de 500 mln de dolari. Ministrul Economiei se arată optimist

Negocierile cu Federația Rusă pentru obținerea creditului de 500 de milioane de dolari pentru Republica Moldova au fost deja lansate. Declarația a fost făcută marți, 26 noiembrie, de către ministrul Economiei și Infrastructurii, în cadrul unei emisiuni la postul național de televiziune, scrie IPN. Anatol Usatîi a precizat că se poartă discuții și cu partenerii de dezvoltare, cât și cu anumite state care ar putea contribui prin suport financiar la dezvoltarea infrastructurii. 

„Noi avem nevoie de finanțe în infrastructură. Noi am vorbit deja de construcția a 1400 de kilometri de drumuri, pentru care este necesar de 1,4 miliarde de euro. Nu credem că putem să obținem această sumă dintr-o singură sursă de finanțare”, a afirmat Anatol Usatîi.

De asemenea, Usatîi a precizat că Republica Moldova întrunește toate condițiile pentru a putea obține credite și granturi de la partenerii de dezvoltare: Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană de Investiții și Comisia Europeană.

Ministrul spune că, de asemenea, se poată discuții la această temă cu China și Belarus.

Amintim că premierul Ion Chicu, în timpul primei sale vizite externe, a discutat cu omologul său rus, Dmitri Medvedev, despre posibilitatea ca Rusia să ofere un credit de jumătate de miliard de dolari pentru Republica Moldova. Banii ar uma să fie utilizați, în exclusivitate, pentru proiectele de infrastructură și în mod special, pentru reparația drumurilor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: