Au revenit pe Terra. Actrița și regizorul rus care au filmat în spațiu au aterizat cu succes în Kazahstan (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Au revenit pe Terra. Actrița și regizorul rus care au filmat în spațiu au aterizat cu succes în Kazahstan (VIDEO)

Nava spațială „Soiuz MS-18”, la bordul căreia se aflau actrița Iulia Peresild, regizorul Klim Șipenko și cosmonautul Oleg Novițchii, s-a întors din spațiu. Aparatul de zbor a aterizat în Kazahstan, iar Roscosmos a transmis live evenimentul.

Aparatul de zbor a aterizat pe 17 octombrie la ora locală 07:35:44, la o distanță de circa 146 de kilometru de orașul Jezkazgan, informează presa din Rusia.


Echipajul a fost întâmpinat de salvatori, dar și de către șeful Roscosmos Dmitri Rogozin și directorul general al postului de televiziune „Pervîi Kanal” Konstantin Ernst.

Rogozon a remarcat că la aterizare, nava nu s-a răsturnat: „Totul este perfect, nu am nicio observație”, a menționat acesta. Potrivit medicilor, echipajul se simte bine.

Actrița Iulia Peresild a declarat că este tristă pentru că expediția s-a încheiat: „Astăzi sunt tristă. S-ar părea că 12 zile este un timp îndepungat, însă atunci când s-a terminat, am început să îmi doresc să mai stau”, a menționat aceasta.

 

***

Actrița din Rusia Iulia Peresild și regizorul Klim Șipenko au decolat pe 5 octombrie și au petrecut 12 zile la Staţia Spaţială Internaţională. Aceștia au filmat o peliculă denumită „Provocarea” – o dramă despre un medic care zboară în spațiu pentru a salva un cosmonaut. Pelicula este un proiect susținut de Roscosmos, postul de televiziune „Pervîi Kanal” și compania de producere „Yellow, Black and White”.

Circa 35-40 de minute din film vor include imagni filmate la Stația Spațială Internațională. În afară de Iulia Peresild, s-au filmat pentru peliculă cosmonauții Anton Șkaplerov, Oleg Novițchii și Petr Dubrov.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: