Audieri la parlament pe subiectul provocărilor regionale. Printre invitați, directorul SIS, ministrul de Interne și ministrul Apărării
Full Article 2 minutes read

Audieri la parlament pe subiectul provocărilor regionale. Printre invitați, directorul SIS, ministrul de Interne și ministrul Apărării

Ministrul Afacerilor Interne, ministrul Apărării, directorul Serviciului de Informații și Securitate, dar și viceprim-ministrul pentru Reintegrare au fost invitați la parlament pentru audieri. Despre acest lucru a anunțat Sergiu Sîrbu, președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică.

Potrivit lui Sîrbu, aceștia sunt invitați pentru a informa comisia despre pregătirea instituțiilor statului, pentru a face față noilor provocări la adresa securității regionale. De asemenea, urmează a fi discutată situația privind mobilizarea militară din regiune.

‼️Comisia securitate națională, apărare și ordine publică va audia, în cadrul ședinței, autoritățile competente privind …

Publicată de Sîrbu Sergiu pe Marţi, 20 aprilie 2021

Menționăm că discuțiile despre escaladarea situației din Donbas s-au întețit pe 26 martie, când în apropierea localității Șumî au murit patru militari ucraineni, iar doi au fost răniți. Kievul a declarat că decesele au fost provocate în timpul unor focuri de artilerie. De cealaltă parte, autoritățile din Donețk au negat implicarea în conflictul armat.

Pe 30 martie, conducătorul Forțelor armate ale Ucrainei Ruslan Homciak a declarat că Rusia mobilizează trupele sub pretextul exercițiilor militare.  La rândul său, Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui Rusiei, a declarat că deplasarea militarilor rusești pe teritoriul țării „nu trebuie să îngrijoreze pe nimeni”, întrucât nu reprezintă pericol.

Viceministrul de externe al Rusiei Andrei Rudenko a declarat pe 2 aprilie pentru РБК că discuțiile privind escaladarea conflictului sunt false. Potrivit acestuia, Rusia nu este interesată într-un conflict cu Ucraina „sau cu altcineva, cu atât mai mult de natură militară”.

Recent, Rusia a anunţat trimiterea a 15 nave din Marea Caspică în Marea Neagră, pentru manevre militare. Ministerul rus al Apărării a anunţat că anumite zone maritime din Crimeea vor fi închise mai multe luni din cauza acestor exerciţii navale.

Mai mult, în perioada 20-24 aprilie, Rusia a interzis zborurile deasupra unei părți a Crimeii, dar și deasupra unei părți a Mării Negre.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: