(AUDIO)Șeful adjunct al unui Inspectorat de Poliție a fost reținut de ofițerii CNA în timp ce lua mită
Full Article 1 minutes read

(AUDIO)Șeful adjunct al unui Inspectorat de Poliție a fost reținut de ofițerii CNA în timp ce lua mită

Șeful adjunct al unui Inspectorat de Poliție a fost reținut în flagrant de ofițerii CNA într-un dosar de trafic de influență. Acesta ar fi primit 2500 de euro pentru a ignora o cerere privind comiterea unei infracțiuni de samavolnicie, anunță Centrul Național Anticorupție. 

Potrivit investigațiilor, adjunctul afirma că poate influența atât șeful secției investigare infracțiuni, cât și un ofițer din aceeași instituție. Suspectul urmărea să convingă subordonații săi, funcționari publici cu statut special, să nu acționeze conform obligațiilor legale, ignorând o cerere legată de o infracțiune de samavolnicie. Suma de 2500 de euro a fost primită sub supravegherea CNA.

Perchezițiile desfășurate în birourile inspectoratului, locuințele și vehiculele suspectului au dus la confiscarea de obiecte și documente relevante.

Centrul Național Anticorupție, sub coordonarea Procuraturii Chișinău, investighează toate persoanele implicate în aceste acțiuni ilegale, vizând atragerea lor la răspundere penală. Șeful adjunct a fost reținut pentru 72 de ore.

CNA a publicat și un fragmente audio din dosarul șefului adjunct al unui Inspectorat de Poliție, reținut în flagrant de CNA cu 2500 de euro. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: