AUR a organizat un protest în fața Președinției. Conducerea partidului cere o audiență la Maia Sandu (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

AUR a organizat un protest în fața Președinției. Conducerea partidului cere o audiență la Maia Sandu (VIDEO)

Conducerea Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) a organizat un protest în fața clădirii Președinției. Liderul formațiunii Vlad Bilețchi i-a reproșat șefei statului că nu a luat măsuri împotriva „abuzului” Serviciului de Informații și Securitate în contextul procesului electoral și a solicitat o audiență personală cu Maia Sandu.

„Credem că, dacă această campanie electorală va continua în același ritm, nu poate fi numită onestă și democratică. Îmi amintesc că dna președinte spunea că va fi a tuturor, vreau ca de această dată să fie și președintele meu, să reprezinte interesele cetățenilor R. Moldova care pot și vor să-și dea votul pentru unioniști”, a declarat liderul AUR Vlad Bilețchi.

Bilețchi susține că reprezentanții SIS au recurs la filarea, intimidarea și interceptarea apelurilor telefonice concurenților electorali.

Amintim că deputatul român Ciprian Ciubuc, ales din partea AUR, a solicitat președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, să îl demită pe directorul SIS Alexandr Esaulenco, pe care îl acuză că ar face „poliție politică”. Solicitarea vine după ce liderul AUR Moldova Vlad Bilețchi a acuzat SIS că ar încerca să scoată formațiunea din competiția electorală. Mai mulți membri și-au petrecut noaptea în corturi, în fața instituției, solicitând o audiență. Contactați de NM, reprezentanții Președinției ne-au răspuns că au luat act de solicitarea deputatului român.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: