Autobuze noi pentru capitală. Ceban cere ajutor de la parlament
Full Article 2 minutes read

Autobuze noi pentru capitală. Ceban cere ajutor de la parlament

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a solicitat opinia Comisiei economie, buget și finanțe a Parlamentului privind aplicarea negocierilor directe cu companiile ofertanți de autobuze.

Edilul capitalei a explicat comisiei că deși anul trecut a fost organizată licitația publică pentru achiziționarea a 100 de autobuze, aceasta nu s-a soldat cu nimic din cauza contestațiilor depuse. Ceban spune că municipalitatea este gata de a face o licitație nouă în acest sens, pentru că lucrurile trebuie să fie mișcate din loc.

Ion Ceban a argumentat că situația creată cu transportul urban din municipiul Chișinău este critică, fiind agravată de restricțiile în domeniul sănătății publice. Pentru a face față acesteia, suplimentar au fost mobilizate mai multe unități de transport public, 30% dintre care sunt în stare defectuoasă. Numărul de maxi-taxi s-a redus de la 700 la cca 300 de unități de transport, iar protestul de pe 23 februarie al acestora a determinat un colaps pentru pasageri.

Președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Petru Burduja, a dat asigurări că membrii Comisiei vor studia problema invocată de autoritățile municipale și vor lua o decizie în acest sens.

Menționăm că la sfârșitul lunii noiembrie 2020, Autoritatea Națională pentru Soluționarea Contestațiilor a anulat rezultatul licitației de achiziționare a o sută de autobuze, în urma contestării acestuia de către toți participanții.

În prezent, Parcul Urban de Autobuze al Capitalei are 143 de mijloace de transport, dintre care o sută au termenul de exploatare depășit.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: