Autoritatea Aeronautică Civilă a sesizat Procuratura Generală cu privire la acțiunile companiei „Hi Sky”. Care este motivul?
Full Article 2 minutes read

Autoritatea Aeronautică Civilă a sesizat Procuratura Generală cu privire la acțiunile companiei „Hi Sky”. Care este motivul?

Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a depus o sesizare la Procuratura Generală, în care solicită examinarea activității companiei aeriene „Hi Sky” prin prisma prevederilor din Codul Penal. Reacția vine în contextul în care compania a vândut bilete pentru curse spre Federația Rusă, însă zborurile au fost anulate.

„Din informația pe care o deținem, anularea curselor aeriene respective a avut loc din cauza faptului că compania aeriană „Hi Sky” nu deținea autorizația de exploatare a rutei aeriene, ce urma a fi emisă de autoritățile de profil din Federația Rusă”, se anunță într-un comunicat publicat de Autoritatea Aeronautică Civilă.

În acest context, AAC a solicitat sistarea vânzării biletelor de avion pentru cursele menționate, până la obținerea autorizațiilor corespunzătoare de la autoritățile competente din Federația Rusă.

Totodată, Autoritatea Aeronautică Civilă a depus un denunț la Procuratura Generală „prin care solicită examinarea activității companiei aeriene „Hi Sky” prin prisma prevederilor stabilite la art. 241 alin. (1) lit. a) din Codul Penal al Republicii Moldova, și anume, întrunirea elementelor constitutive ale componenței de infracțiune de practicare ilegală a activității de întreprinzător”.

Pentru a putea evalua mărimea pagubelor cauzate pasagerilor, AAC a solicitat de la compania „Hi Sky” informații privind numărul biletelor vândute pentru cursele care au fost anulate.

Anterior, reprezentanții „Hi Sky” au declarat pentru NM că zborurile au fost anulate pentru că compania nu a obținut o autorizație din partea autorităților ruse. „Am depus toate documentele necesare pentru cursele spre Moscova și Sankt-Petersburg, dar nu am primit încă un răspuns”.

Fiind întrebați de ce compania a început să vândă bilete înainte ca să obțină permisiunea, reprezentanții „Hi Sky” au precizat că aceasta este o practică obișnuită.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: