Autoritățile continuă să monitorizeze dacă cetățenii respectă măsurile de sănătate publică. Ce încălcări au fost depistate
Full Article 2 minutes read

Autoritățile continuă să monitorizeze dacă cetățenii respectă măsurile de sănătate publică. Ce încălcări au fost depistate

Autoritățile continuă acțiunile de prevenire și control a răspândirii infecției COVID-19 pe teritoriul țării, în vederea monitorizării respectării de către populație și agenții economici a măsurilor aprobate de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

Astfel, în perioada 26 august-3 septembrie, specialiștii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică au verificat 39 de obiective, printre care frizerii, farmacii, instituții medicale, unități de comerț și de producere/industrie, fiind întocmite 5 procese verbale privind depistarea neconformităților.

La fel, în perioada de referință au fost supuse verificării 1246 de instituții de învățământ general și 88 instituții de învățământ profesional tehnic.

Printre abaterile semnalate cel mai des se numără neefectuarea triajului medical al angajaților la începutul zilei de muncă și a termometriei vizitatorilor/clienților, lipsa echipamentului de protecție sau utilizarea incorectă a acestuia, lipsa sau nerespectarea programului de igienizare a spațiilor, lipsa avizelor la substanțe biodestructive.

Totodată, pe parcursul săptămânii curente, inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor au verificat 172 de unități comerciale, printre care magazine alimentare, farmacii veterinare, depozite, unități de procesare și de alimentație publică, fiind depistate 16 neconformități. Totodată, au fost inspectate 35 piețe agro-alimentare, drept urmare fiind întocmite 20 procese verbale.

Acțiuni de monitorizare a respectării măsurilor aprobate de CNESP au desfășurat și reprezentanții Agenției Naționale Transport Auto, în raioanele Strășeni, Călărași, Căușeni, Cimișlia, Rîșcani și Soroca, o atenție fiind acordată autobuzelor care transportă elevi.

În acest context, autoritățile îndeamnă cetățenii și agenții economici să respecte măsurile de protecție în sănătate publică.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: