Autoritățile interzic accesul automobilelor în parcarea Aeroportului Chișinău din 25 mai
Full Article 2 minutes read

Autoritățile interzic accesul automobilelor în parcarea Aeroportului Chișinău din 25 mai

Autoritățile interzic accesul automobililor în parcarea Aeroportului Internațional Chișinău, începând cu data de 25 mai. Măsura este luată în contextul Summit-ului Comunității Politice Europene, pe care Moldova îl va găzdui în perioada 1-2 iunie.

Potrivit oamenilor legii, începând cu 15 mai, parcarea auto din preajma Aeroportului Internațional Chișinău va activa în regim special până în data de 25 mai – perioadă în care parcarea transportului auto la etajele inferioare va fi interzisă.

Etajul superior va fi disponibil pentru parcare, însă, în  perioada 25 mai – 2 iunie, până la 07:00 ora locală, accesul în parcarea Aeroportului va fi interzis pe toate nivelele, anunță IGP.

Menționăm că Inspectoratul General al Poliției a anunțat o serie de măsuri de securitate pentru Summit-ul din 1 iunie, de la Chișinău. Poliția anunță că Moldova își va închide spațiul aerian pentru avioanele civile în perioada 1-2 iunie, precum și pentru dronele civile, în perioada 31 mai-2 iunie. Excepție vor face doar aeronavele civile. Totodată, oamenii legii îndeamnă populația să dețină în această perioadă un act de identitate, iar șoferii – să evite străzile principale.

***

Menționăm că pe 1 iunie, la Chișinău, va avea loc cea de-a doua reuniune a Comunității Politice Europene. O invitație oficială în acest sens a fost semnată de președinta Maia Sandu și președintele Consiliului European Charles Michel și a fost expediată șefilor de stat și de guvern ale țărilor participante.

La eveniment sunt așteptați 47 de președinți și șefi de guverne, precum și conducătorii Uniunii Europene. Liderii întruniți la Chișinău vor pune în discuție eforturile comune pentru pace, în contextul războiului din Ucraina și al crizelor conexe, apărarea democrației, consolidarea securității energetice și reziliența statelor europene.

Organizarea Summitului va fi finanțată din bugetul de stat, iar o parte din cheltuieli vor fi acoperite de către Consiliul Uniunii Europene. Declarația a fost făcută de președinta Maia Sandu, pe 27 aprilie.

Evenimentul va avea loc la complexul vitivinicol Castel Mimi.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: