Autoritățile își propun imunizarea anti-Covid a 95% din angajații instituțiilor publice și private până în decembrie
Full Article 2 minutes read

Autoritățile își propun imunizarea anti-Covid a 95% din angajații instituțiilor publice și private până în decembrie

Autoritățile își propun atingerea nivelului de vaccinare de 95%, până pe 1 decembrie, pentru mai multe categorii de angajați din prima linie, a căror interacțiune cu cetățenii prezintă un risc înalt de infectare. Prevederea se regăsește în hotărârea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) din 26 octombrie, publicată pe 28 octombrie.

Este vorba despre personalul instituțiilor medico-sanitare publice și private, al instituțiilor socio-medicale și celor de reabilitare, recuperare și balneosanatoriale. De asemenea, rata de vaccinare de 95% este recomandată pentru personalul centrelor de plasament pentru copii, centrelor de plasament pentru vârstnici, dar și pentru personalul din unitățile poștale care interacționează nemijlocit cu clienții și cel din unitățile bancare, care la fel, interacționează cu clienții.

În hotărârea Comisiei sunt vizați și angajații structurilor subordonate ale Ministerului Afacerilor Interne și ai Serviciului Vamal, angajații autorităților publice centrale și locale, precum și toți cei care, prin natura activității, interacționează nemijlocit cu cetățenii. Este vorba și despre angajații Agenției Servicii Publice care interacționează cu clienții, șoferii, transportatorii de pasageri auto/avia/feroviar, taxatorii, dar și angajații din domeniul HoReCa.

Până în prezent, rata de vaccinare în țară este circa 25%.

Amintim că starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită până pe 30 noiembrie inclusiv, pe întreg teritoriul Republicii Moldova. În context, toate evenimentele festive au fost interzise, începând din 8 noiembrie. La fel, CNESP recomandă prelungirea vacanței elevilor din mun. Chișinău, Bălți și Găgăuzia.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: