Autoritățile Ucrainei cer moldovenilor să ajute concetățenii refugiați: au lansat o platformă 
Full Article 2 minutes read

Autoritățile Ucrainei cer moldovenilor să ajute concetățenii refugiați: au lansat o platformă 

Ambasada Ucrainei în Republica Moldova anunță despre site-ul oficial „Adăpost”, acolo unde cetățenii moldoveni au posibilitatea de a ajuta refugiații cu informații privind locurile de cazare disponibile în țara noastră. La rândul lor, ucrainenii sunt îndemnați să acceseze platforma pentru a găsi un adăpost. 

Declarația Ambasadei vine în contextul în care ucrainenii veniți în Republica Moldova, din cauza războiului de pe teritoriul Ucrainei, caută un loc unde să se stabilească.

Astfel, cetățenii Republicii Moldova care au posibilitatea de a ajuta refugiații cu locuințe sunt îndemnați să anunțe pe platformă.

„Pe acest site puteți posta informații despre localități, numărul de locuri libere și contacte, cu ajutorul cărora puteți oferi sau găsi locuințe gratuite”, se arată în declarația Ambasadei.

Totodată, se menționează că platforma este un serviciu care ajută la coordonarea eforturilor celor care sunt în căutarea unei susțineri și celor care o poate oferi.

***

De precizat că pe site-ul Guvernului Republicii Moldova a apărut o secțiune unde refugiații ucraineni veniți în țara noastră pot găsi informații utile, link-uri și numere de telefon.

Tot acolo, cetățenii ucraineni pot accesa și platforma dopomoga.gov.md unde sunt informații despre asistența pe care o pot folosi cetățenii ucraineni de pe teritoriul Republicii Moldova.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: