Autoritățile vor pregăti peste 500 de paturi suplimentare pentru tratarea pacienților cu COVID-19
Full Article 2 minutes read

Autoritățile vor pregăti peste 500 de paturi suplimentare pentru tratarea pacienților cu COVID-19

Autoritățile vor pregăti peste 500 de paturi suplimentare pentru tratarea pacienților cu COVID-19. Despre acest lucru a anunțat premierul Ion Chicu, în timpul ședinței guvernului, astăzi, 12 iunie. 

„Situația în medicină este foarte dificilă. Avem multe cazuri. Mulți cetățeni se adresează după ajutor. O bună parte sunt persoane asimptomatice, cu forme ușoare. Totuși, este un număr mare de cetățeni care necesită îngrijire medicală. Repartizarea locurilor libere în instituțiile medical este neuniformă pe teritoriul Republicii Moldova. În unele regiuni avem locuri, în unele suntem la limită, pentru că și repartizarea focarelor este diferită. Dacă nu vom respecta regulile, sistemul medical va intra în colaps. Nu va fi posibil să ajutăm pe toți. Medicii depun eforturi foarte mari, dar totul este în mâinile noastre”, a declarat Chicu.

În acest sens, autoritățile vor pregăti locuri suplimentare pentru pacienții cu COVID-19.

„Noi am decis să mai desfășurăm câteva instituții medicale în locuri improvizate, în alte imobile, care nu au destinație medicală. Vom reprofila unele instituții medicale existente. Vom pune la dispoziția medicilor încă câteva locuri pentru a organiza tratamentul pacienților. Ne orientăm pentru săptămâna viitoare la un număr suplimentar de mai mult de 500 de locuri. Chiar și cu așa ritmuri de deschidere a noilor locuri, noi riscăm să rămânem fără posibilitatea de a ajuta cetățenii în cazul când nu vom fi disciplinați”, a mai spus Chicu.

Menționăm că până în prezent, în Republica Moldova au fost confirmate 11 093 de cazuri de coronavirus, dintre care, cazuri sunt 4480.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: