Autoritățile vor putea vinde anticipat, fără o decizie de confiscare, mijloacele de transport sechestrate
Full Article 50 second read

Autoritățile vor putea vinde anticipat, fără o decizie de confiscare, mijloacele de transport sechestrate

Parlamentul a adoptat, în cadrul ședinței plenare din 21 iulie, un proiect de lege, care are scopul de a eficientiza activitatea Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale. Astfel, mijloacele de transport sechestrate vor putea fi vândute anticipat, în lipsa unei condamnări definitive a persoanei sau a unei decizii de confiscare.

Autorii proiectului menționează că, în cazul mijloacelor de transport, valoarea acestora se diminuează în timp și, drept rezultat, sunt prejudiciate interesele statului.

De asemenea, modificările legislative oferă posibilitatea de a emite ordinul de înghețare a bunurilor infracționale pe un termen de până la 30 de zile lucrătoare, pentru ca persoanele vizate să nu reușească să le transfere pe numele altor persoane sau să le înstrăineze, până la aplicarea sechestrului.

Proiectul a fost susținut, în lectura a doua, cu votul a 51 de deputați.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: