Autorul alertei cu bombă de la Autogara Nord, reținut de oamenii legii
Full Article 2 minutes read

Autorul alertei cu bombă de la Autogara Nord, reținut de oamenii legii

Autorul alertei cu explozive de astăzi de la Autogara Nord a fost reținut de ofițerii de investigații ai INI. Potrivit Poliției Republicii Moldova, ar fi vorba de un bărbat în vârstă de 36 de ani.

Potrivit unui comunicat emis de Poliție, suspectul ar fi fost reținut în timp ce consuma băuturi alcoolice pe str. Calea Basarabiei din capitală.

„Colegii noștri au demarat acțiuni procesual penale în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor”, anunță oamenii legii.

Amintim că Poliția Republicii Moldova a fost sesizată, în dimineața zilei de azi, prin intermediul unui apel telefonic, despre amplasarea unor dispozitive explozive la Autogara de Nord din Chișinău.

Pe 29 august curent, șeful Inspectoratului General al Poliției Viorel Cernăuțeanu a anunțat că de la începutul anului, în Republica Moldova au parvenit 148 de alerte false cu bombă. Pentru verificarea informațiilor au fost cheltuite peste 2,26 mln lei.

Amintim că Procuratura Generală (PG) a anunțat pe 25 august despre pornirea urmăririi penale pentru acte de terorist. De asemenea, Ministerul de Interne a propus înăsprirea sancțiunilor pentru alertele false cu bombă.

Potrivit notei informative a MAI, dacă până în prezent anunțul cu bombă era pedepsit cu până la 2 ani de închisoare, propunerea de modificare a Codului Penal prevede ca pedeapsa să fie cuprinsă între 2 și 5 ani de închisoare, iar plafonul amenzilor să crească începând cu 50 de mii de lei, până la un maxim de 150 de mii de lei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: