„Avem atitudini diferite față de istorie dar în înțelegerea asupra păcii coincidem”. Krasnoselski, o nouă declarație de la Tiraspol 
Full Article 2 minutes read

„Avem atitudini diferite față de istorie dar în înțelegerea asupra păcii coincidem”. Krasnoselski, o nouă declarație de la Tiraspol 

Așa-numitul lider al regiunii transnistrene Vadim Krasnoselski a spus că sunt multe lucruri care „separă” Chișinăul de Tiraspol. „Avem atitudini diferite față de istorie, dar în înțelegerea asupra păcii coincidem”, a menționat acesta pe 9 mai. 

Liderul nerecunoscut de la Tiraspol ar fi fost întrebat de jurnaliștii locali, pe 9 mai, dacă „există riscul de escaladare a conflictului” transnistrean în contextul în care „procesul de negocieri cu Moldova stagnează”.

„Există întotdeauna un risc. Aceasta este clar. Dar sunt sigur că șefia Transnistriei și conducerea Moldovei evaluează cumpătat toate circumstanțele, factorii externi și nu vor să permită războiul. Cel puțin, eu aceasta sper. Văd că șefia Moldovei, la ziua de azi, nu vrea o escaladare în Transnistria, conducerea Transnistriei nu vrea o escaladare în Moldova. Desigur, sunt multe lucruri care ne separă, avem atitudini diferite față de istorie dar în înțelegerea asupra păcii coincidem. Transnistria cu siguranță nu vrea război. Războiul, de fapt, este ușor de început dar foarte greu de încheiat. Trebuie să avem înțelepciune, înțelegere și să prevenim această escaladare și, în cele din urmă, război”, a spus Krasnoselski

În aprilie curent, Krasnoselski declara că o escaladare a situației în regiunea transnistreană ar putea duce la un război mondial. Potrivit lui Krasnoselski, forumul pentru reintegrare care a fost organizat la Chișinău pe 11 aprilie în colaborare cu Biroul politici de reintegrare ar urma să „legitimeze măsurile de presiune asupra regiunii transnistrene”. Detalii AICI. În reacție, Biroul politici de reintegrare a numit „nepotrivită și contraproductivă” declarația liderului nerecunoscut de la Tiraspol. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: