Avertisment dur în Florida, pentru cei care refuză să se evacueze din calea uraganului: „Scrieți-vă numele pe mână sau picior, ca să fiți identificați”
Full Article 2 minutes read

Avertisment dur în Florida, pentru cei care refuză să se evacueze din calea uraganului: „Scrieți-vă numele pe mână sau picior, ca să fiți identificați”

Uraganul Helene a lovit Florida cu vânturi de peste 220 de km/h. Trei persoane au decedat în prima oră, una într-o mașină lovită de un panou smuls de pe autostradă, iar alte două, în Georgia. Peste un milion de case au rămas fără curent. Autoritățile se așteaptă la valuri de până la șase metri, în ceea ce pare a fi unul dintre cele mai puternice uragane din ultimul secol din Golful Mexic, transmite BBC.

Biroul șerifului dintr-un comitat de coastă a lansat un apel extrem de convingător către cei care refuză încăpățânat să evacueze: i-a îndemnat să își scrie numele pe mână sau picior, pentru a le fi mai ușoară identificarea ulterior.

„Dacă dumneavoastră sau cineva cunoscut a decis să nu evacueze, vă rugăm să vă scrieți numele, data nașterii și informații importante pe mână sau picior cu un marker permanent, pentru a putea fi identificat și pentru a putea notifica rudele”, se arată în apelul biroului șerifului din comitatul Taylor.

O tornadă separată din uraganul Helene a lovit statul Georgia, unde a surprins și a ucis două persoane, în condiții încă nespecificate. De asemenea, guvernatorul Floridei a informat că un panou desprins de vânt a lovit o mașină pe autostrada interstatală de lângă Tampa, ucigând o persoană.

Peste un milion de case nu au curent electric, dar riscul întreruperii acestuia este mult mai mare, furtuna fiind abia la început.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: