„Aveți pe cine vota”. Maia Laguta a fost înregistrată în cursa electorală pentru funcția de primar al Chișinăului
Full Article 2 minutes read

„Aveți pe cine vota”. Maia Laguta a fost înregistrată în cursa electorală pentru funcția de primar al Chișinăului

Activista Maia Laguta a fost înregistrată în cursa electorală pentru funcția de primar al municipiului Chișinău. Anunțul a fost făcută de către aceasta, pe 16 octombrie.

„În sfârșit m-au înregistrat! Aveți pe cine vota”, a comentat Laguta. În ajunul înregistrării, aceasta a scris pe Facebook că în adresa sa au loc acțiuni de defăimare.

Maia Laguta este cunoscută drept activistă civică, dar și pentru protestele zgomotoase pe care le organizează. Potrivit anticorupție.md, Maia Laguta și-a făcut studiile la Școala Teatrală „Boris Șciukin” din Moscova și a jucat într-un film produs de studioul cinematografic „Leninfilm”. În fișa cu datele sale biografice ea a indicat faptul că are studii superioare și de profesie este actriță, economist și regizor. În perioada sovietică aceasta a lucrat în calitate de economist în cadrul Ministerului Agriculturii al URSS și în cadrul unei uzine producătoare de automobile. Ulterior a activat și în calitate de jurnalistă la televiziunea și radioul de stat.

În prezent ește președintele Asociației Obștești „Salvgardare”, funcție pe care o deține din anul 2006.

Maia Laguta și-a mai încercat norocul în politică. În trecut ea a participat la alegerile parlamentare din anul 2005 și 2010 și la funcția de primar general al municipiului Chișinău în 2011, însă nu s-a ales cu nicio funcție publică. În 2016, și-a a anunțat intenția de a candida independent la funcția de președinte al țării.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: