Avia Invest susține că Primăria Chișinău refuză în continuare să permită construcția unui nou terminal de pasageri
Full Article 2 minutes read

Avia Invest susține că Primăria Chișinău refuză în continuare să permită construcția unui nou terminal de pasageri

Compania Avia Invest susține că Primăria Chișinău refuză în continuare să permită construcția unui nou terminal la Aeroportul Internațional Chișinău.

Avia Invest a anunțat că a depus repetat, la data de 4 mai 2020, solicitarea și actele necesare la Primăria Chișinău în vederea obținerii certificatului de urbanism, pentru a putea începe construcția noului terminal de pasageri.

Cu toate acestea, primăria capitalei a dat aviz negativ pentru a doua oară. Avia Invest susține că a operat toate modificările necesare în conformitate cu noile prevederi legale în vederea obținerii actelor permisive de construcție.

În acest sens, compania cataloghează „aceste acțiuni ale autorităților locale ca fiind ilegale și reprezintă o încălcare gravă a drepturilor investitorului”.

Viceprimarul Ilie Ceban a declarat pentru NM că nu poate oferi comentarii și că trebuie să se mai documenteze la acest subiect.

Amintim că în luna decembrie 2019, Avia Invest a publicat proiectul clădirii viitorului terminal. Construcţia ar urma să aibă o suprafață de până la 32 mii de metri pătrați și potrivit reprezentanților companiei, ar putea deservi anual 4,2 milioane de pasageri, cu posibilitatea de extindere în prima etapă până la 4,5 milioane de pasageri.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: