Avocații lui Igor Dodon au contestat decizia primei instanțe de aplicare a arestului la domiciliu
Full Article 2 minutes read

Avocații lui Igor Dodon au contestat decizia primei instanțe de aplicare a arestului la domiciliu

Avocații lui Igor Dodon au contestat pe 27 mai aplicarea arestului la domiciliu și tuturor interdicțiilor în privința fostului șef de stat. Recursul asupra deciziei va fi făcut public luni, 30 mai, a anunțat Dodon, într-o postare pe Facebook.

Igor Dodon dă asigurări că va demonstra „cât de slabe și nefundamentate” sunt bănuielile rezonabile ale procurorilor.

Acesta a reiterat că dosarul este comandat politic și constată o abordare „total neprofesionistă și politic angajată” a procurorilor care se ocupă de acest caz.

„Este important de știut că procurorii din acest grup au fost responsabili și de alte dosare politice, în interesul lui Plahotniuc, pe timpul când Procuratura era capturată de un alt regim de la guvernare, numit oligarhic”, susține Dodon.

Pe de altă parte, ministrul Justiției Sergiu Litvinenco a declarat că dosarul în care este vizat Dodon este unul „juridic, nu politic”.

Amintim că și Procuratura Anticorupție a contestat cu recurs mandatul de arest la domiciliu al fostului șef de stat. Prin recursul înaintat, procurorii anticorupție solicită aplicarea măsurii preventive, sub formă de arestare pe un termen de 30 de zile, cu executarea acesteia în Penitenciarul nr.13 din Chișinău.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: