Avocații luptă pentru eliberarea lui Topală, după extrădarea din Belgia. Mandatul de arestare, contestat la Curtea de Apel
Full Article 2 minutes read

Avocații luptă pentru eliberarea lui Topală, după extrădarea din Belgia. Mandatul de arestare, contestat la Curtea de Apel

Mandatul de arestare preventivă pentru 30 de zile în privința fostului șef al întreprinderii „Calea Ferată din Moldova” (CFM) a fost contestat de către avocați la Curtea de Apel Chișinău. Este pentru a treia oară când apărătorii lui Topală recurg la aceste acțiuni, informează Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) pe 4 noiembrie.

În seara de 3 noiembrie, fostul șef al CFM a fost extrădat autorităților de la Chișinău, în baza mandatului de arestare din 29 iulie 2021.

Urmare a extrădării, acesta a fost escortat de Poliție la sediul PCCOCS. Iurie Topală este învinuit de procurori de abuz în serviciu, în perioada anilor 2015-2019, care a cauzat un prejudiciu estimat de întreprindere la 250 milioane lei.

Mandatul de arestare preventivă pentru 30 de zile a acestuia a fost contestat de către avocați la Curtea de Apel Chișinău, acum pentru a treia oară.  Investigațiile pe dosar continuă, în vederea accelerării trimiterii lui în judecată, timp în care persoana se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

***

Amintim că Iurie Topală este cercetat penal pentru fraudă, delapidarea averii străine, coruperea activă, abuzul de putere sau abuzul de serviciu. La data de 11 ianuarie curent, autoritățile belgiene l-au reținut pe Iurie Topală la aeroportul „Gosselies – Charleroi” din Belgia.

Suma constatată a prejudiciului în acest stadiu pe dosarul în cadrul căruia sunt investigate faptele învinuitului este de 250 milioane lei.

Iurie Topală a fost directorul CFM în perioada 2015-2019.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: