UPDATE Avocatul lui Stoianoglo cere recuzarea judecătorului care examinează demersul privind arestul său la domiciliu
Full Article 2 minutes read

UPDATE Avocatul lui Stoianoglo cere recuzarea judecătorului care examinează demersul privind arestul său la domiciliu

Avocatul procurororului general suspendat din funcție a solicitat recuzarea judecătorului Nicolae Corcea, care urmează să examineze demersul procurorilor privind prelungirea termenului de arest la domiciliu în cazul lui Alexandr Stoianoglo.

UPDATE (16:35) Demersul avocatului a fost respins. În sala de judecată a revenit magistratul Nicolae Corcea.

Corcea a examinat și data trecută demersul privind arestul lui Stoianoglo. Avocatul Vasile Gafton a precizat pentru NM că, atunci, magistratul ar fi ignorat peste 100 de pagini care conțineau argumentele apărătorilor cu privire la nevinovăția lui Stoianoglo. Mai mult, potrivit lui Gafton, judecătorul nu și-ar fi justificat în niciun mod decizia și a menționat că „există o suspiciune rezonabilă” cu privire la vinovăția procurorului general.

Amintim că Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, examinează în cadrul ședinței din 2 noiembrie demersul Procuraturii Anticorupție, care solicită prelungirea termenului de arest la domiciliu pentru procurorul general suspendat din funcție, Alexandr Stoianoglo.

Stoianoglo a fost suspendat din funcția de procuror general pe 5 octombrie. În aceiași zi, a fost reținut pentru 72 de ore.

Pe numele său a fost inițiat un proces penal pe 4 capete de acuzare: abuz în serviciu, depășirea acțiunilor de serviciu, corupere pasivă și declarații mincinoase în fața unor organe competente. Pe 8 octombrie, la expirarea termenului de 72 de ore de la reținerea sa, judecătorii au decis plasarea acestuia în arest la domiciliu. Stoianoglo susține că nu există probe împotriva sa și că dosarul ar fi unul politic. Avocații săi au depus o solicitare privind eliberarea sa, în timp ce procurorii au cerut plasarea acestuia în detenție în penitenciar. Ambele au fost respinse.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: