Bărbatul care a scris pe porțile Ambasadei Rusiei de la Chișinău „Putin-ucigaș” și-a primit sentința. Cum l-a pedepsit instanța
Full Article 2 minutes read

Bărbatul care a scris pe porțile Ambasadei Rusiei de la Chișinău „Putin-ucigaș” și-a primit sentința. Cum l-a pedepsit instanța

Cetățeanul rus, care a scris pe porțile Ambasadei Rusiei de la Chișinău „Путин Убийца” (n.r: în traducere „Putin – ucigaș”) a fost amendat cu 500 de unități convenționale, adică 25 000 lei. Aceasta a venit pe rețelele de socializare cu o rugăminte către oameni de a-l ajuta să adune această sumă de bani. 

„Vă amintiți când am spus că o să am nevoie de banii voștri? Ei bine, prieteni, am primit sentința. E așa cum și am presupus – o amendă de 500 de unități contravenționale (25 000 lei sau 1230 euro). Dar dacă achit în 72 de ore, suma se reduce în jumătate. Totuși, eu nu am acești bani. Așadar, anunț o strângere de fonduri pentru a nu fi închis aici pentru neachitare”, a scris bărbatul.

Menționăm că Ambasada Federației Ruse de la Chișinău a fost vandalizată în noaptea din 7 octombrie. Un bărbat, în vârstă de 40 de ani, originar din Rusia, este acuzat că a lansat petarde și focuri de artificii în apropierea clădirii și că ar fi scris pe porțile de la intrarea în sediul misiunii diplomatice mesajul „Путин Убийца” (n.r: în traducere ,,Putin – ucigaș”).

Ambasada Federației Ruse la Chișinău a venit cu o reacție. Misiunea diplomatică a catalogat actul drept „o acțiune ostilă”, care ar fi fost înfăptuită în „complicitate cu autoritățile”. Ambasada a cerut tragerea la răspundere a celor vinovați și și-a exprimat speranța că astfel de acțiuni nu se vor mai repeta pe viitor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: