Bărbatul care a scris pe porțile Ambasadei Rusiei de la Chișinău „Putin-ucigaș” și-a primit sentința. Cum l-a pedepsit instanța
Full Article 2 minutes read

Bărbatul care a scris pe porțile Ambasadei Rusiei de la Chișinău „Putin-ucigaș” și-a primit sentința. Cum l-a pedepsit instanța

Cetățeanul rus, care a scris pe porțile Ambasadei Rusiei de la Chișinău „Путин Убийца” (n.r: în traducere „Putin – ucigaș”) a fost amendat cu 500 de unități convenționale, adică 25 000 lei. Aceasta a venit pe rețelele de socializare cu o rugăminte către oameni de a-l ajuta să adune această sumă de bani. 

„Vă amintiți când am spus că o să am nevoie de banii voștri? Ei bine, prieteni, am primit sentința. E așa cum și am presupus – o amendă de 500 de unități contravenționale (25 000 lei sau 1230 euro). Dar dacă achit în 72 de ore, suma se reduce în jumătate. Totuși, eu nu am acești bani. Așadar, anunț o strângere de fonduri pentru a nu fi închis aici pentru neachitare”, a scris bărbatul.

Menționăm că Ambasada Federației Ruse de la Chișinău a fost vandalizată în noaptea din 7 octombrie. Un bărbat, în vârstă de 40 de ani, originar din Rusia, este acuzat că a lansat petarde și focuri de artificii în apropierea clădirii și că ar fi scris pe porțile de la intrarea în sediul misiunii diplomatice mesajul „Путин Убийца” (n.r: în traducere ,,Putin – ucigaș”).

Ambasada Federației Ruse la Chișinău a venit cu o reacție. Misiunea diplomatică a catalogat actul drept „o acțiune ostilă”, care ar fi fost înfăptuită în „complicitate cu autoritățile”. Ambasada a cerut tragerea la răspundere a celor vinovați și și-a exprimat speranța că astfel de acțiuni nu se vor mai repeta pe viitor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: