Beat criță la volan și fără permis de conducere. Un șofer din raionul Criuleni riscă până la un an de închisoare (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Beat criță la volan și fără permis de conducere. Un șofer din raionul Criuleni riscă până la un an de închisoare (VIDEO)

Un șofer de 38 de ani din raionul Criuleni a fost prins la volan în stare avansată de ebrietate. Supus testului, s-a stabilit că acesta avea o concentrație de alcool în aerul expirat de 1.20 mg/l. Cazul a avut loc în seara zilei de 23 septembrie.

Potrivit oamenilor legii, bărbatul nu deținea nici permis de conducere. Pe numele conducătorului auto a fost pornit un proces penal. Șoferul riscă o pedeapsă cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 1 an.

Amintim că șoferii care refuză să fie testați alcoolscopic, pentru a stabili gradul de alcoolemie, sunt documentați penal. Din 2017, șoferii sunt sancționați dacă nivelul concentrației de alcool în sânge depășește 0,3 g/l și în aerul expirat – 0,15 mg/l.

Pe 20 septembrie, Procuratura Generală a propus o modificare legislativă, care ar urma să contribuie la scăderea numărului de cazuri în care șoferii urcă la volan după ce au consumat alcool. Potrivit inițiativei, șoferii care au urcat beți sau drogați la volan și au produs un accident rutier soldat cu urmări grave pentru viața sau sănătatea persoanei, vor fi trași la răspundere penală. În celelalte cazuri, în lipsa unor consecințe grave, persoanele vor fi atrase la răspundere contravențională și privarea de dreptul de conduce mijloace de transport de la 6 luni până la 3 ani. De asemenea, agenților de patrulare le-ar putea fi interzisă oprirea nejustificată a șoferilor.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: