Beat, fără permis, la volanul unei mașini furate. Isprava unui bărbat din capitală
Full Article 2 minutes read

Beat, fără permis, la volanul unei mașini furate. Isprava unui bărbat din capitală

Un tânăr beat și fără permis de conducere a fost depistat, pe 2 august, la volanul unei mașini furate. Șoferul conducea haotic și cu exces de viteză în capitală.

Agenții de patrulare, având informația despre un conducător auto care, posibil, ar conduce în stare de ebrietate, au solicitat ajutorul colegilor pentru oprirea acestuia. Mijlocul de transport, condus haotic și cu viteză excesivă, a fost stopat la intersecția străzii Ismail cu bd.Ștefan cel Mare și Sfânt din capitală.

Polițiștii de patrulare au identificat, la volanul mașinii marca „Peugeot”, un tânăr de 25 de ani.

În urma verificărilor, ofițerii au constatat și faptul că bărbatul nu are permis de conducere, iar în urma testării cu aparatul Drager a rezultat o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult, automobilul ar fi fost furat de pe o stadă din capitală.

Individul a fost escortat la Inspectoratul de Poliție Botanica pentru audieri. Totodată, i-au fost recoltate probele biologice, pentru a stabili cu exactitate gradul de alcoolemie.

De asemenea, urmează a fi inițiată o cauză penală pentru „Răpirea mijlocului de transport”.

Din 2017, șoferii sunt sancționați dacă nivelul concentrației de alcool în sânge depășește 0,3 g/l și în aerul expirat – 0,15 mg/l.

***

Weekend-ul precedent, pe teritoriul țării, agenții de patrulare au depistat peste 2200 de încălcări ale Regulamentului circulației rutiere și întocmite procese-verbale cu privire la contravenție, inclusiv 6 cazuri în care mijloacele de transport erau conduse de șoferi în  stare de ebrietate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: