Belarus a fost exclus de la ediția din acest an a concursului Eurovision. Care este motivul
Full Article 1 minutes read

Belarus a fost exclus de la ediția din acest an a concursului Eurovision. Care este motivul

Belarus a fost exclus de la ediţia din acest an a concursului Eurovision, după ce nu a reușit să trimită o înregistrare eligibilă în termenii stabiliți, informează Uniunea Europeană de Radio și Televiziune.

Sursa citată notează că „piesa pune la îndoială caracterul nepolitic al concursului” și a solicitat ca responsabilii pentru participarea Belarusului la concursul Eurovision să ia toate măsurile necesare pentru a-și modifica intrarea la evenimentul din acest an.

Ulterior, a fost expediat un nou cântec. Cu toate acestea, Uniunea Europeană de Radio și Televiziune a constatat că piesa încalcă, de asemenea, regulile concursului.

„Întrucât nu a fost trimisă o înregistrare eligibilă în termenii stabiliți, Belarus nu va participa la cea de-a 65-ea ediție a concursului Eurovision din luna mai”, se anunță în comunicatul instituției.

Precizăm că primul cântec propus de trupa Galasy ZMesta a fost respins în urma unor plângeri, potrivit cărora versurile sale ironizau protestele în masă organizate împotriva preşedintelui Aleksandr Lukaşenko.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: