Belarus construiește o nouă bază militară, la doar 40 km de frontiera cu Ucraina
Full Article 1 minutes read

Belarus construiește o nouă bază militară, la doar 40 km de frontiera cu Ucraina

Ministerul Apărării din Belarus construiește o nouă bază militară, la 40 de kilometri de granița cu Ucraina, în regiunea Gomel, scrie Ukrainskaia Pravda cu referire la Radio Svoboda. Potrivit sursei citate, prima fază a construcției ar urma să fie finalizată în martie 2024. Baza militară este construită pe teritoriul mai multor foste tabere de copii.

În mai, președintele Belarusului Alexander Lukașenko a anunțat crearea unui „Comandament Operațional de Sud” în Forțele Armate. Jurnaliștii asociază construcția noii baze militare cu aceasta.

Expertul militar ucrainean Oleg Zhdanov a declarat, într-un comentariu pentru Radio Svoboda, că, cel mai probabil, în noul lagăr militar va fi amplasată o garnizoană care va avea misiunea să supravegheze și asigure frontiera de stat. El a adăugat că „nu va fi surprins” dacă mai multe astfel de baze vor fi construite de-a lungul graniței cu Ucraina.

„Dar dacă are loc unificarea politică a Belarusului și Rusiei, atunci doctrina va fi înlocuită cu una ofensivă. Atunci va fi o bază militară pentru atac”, a declarat Zhdanov.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: