Bezverhnîi a renunțat la funcția de secretar de stat al Ministerului Sănătății
Full Article 2 minutes read

Bezverhnîi a renunțat la funcția de secretar de stat al Ministerului Sănătății

Guvernul Republicii Moldova a efectuat, pe 28 decembrie, mai mult remanieri în cadrul a patru ministere. S-a propus și aprobat demisia unui secretar de stat. Totodată au fost numiți doi secretari generali în cadrul ministerelor. Cabinetul de miniștri a aprobat și detașarea unui secretar general la o altă autoritate pe o perioadă determinată. 

În cadrul ședinței a fost aprobată eliberarea Zinaidei Bezverhnîi din funcția de secretar de stat al Ministerului Sănătății din 30 decembrie, în baza cererii de demisie. Bezverhnîi a venit în funcție în august 2021.

Ulterior, miniștrii au aprobat numirea Anei Varzari în funcția de secretar general al Ministerului Culturii din 28 decembrie 2022.

„Actualmente, doamna Varzari activează în cadrul Ministerului Culturii în funcția de auditor intern principal, deține certificat de calificare profesională în domeniul auditului intern în sectorul public. Înscrie o vastă experiență de peste 15 ani în serviciul public”, a precizat ministrul Culturii Sergiu Prodan.

La fel, a fost numit în funcția de secretar general al Ministerului Mediului Petru Tătaru. El va activa din 3 ianuarie 2023.

„Domnul Petru este, la momentul de față, șeful Direcției evaluare, monitorizare a politicilor de mediu. (…) Are studii în domeniul diplomației și cercetărilor”, a comunicat ministra Mediului Iordanca-Rodica Iordanov.

În cadrul aceleiași ședințe de Guvern, miniștrii au aprobat modificarea raporturilor de serviciu ale lui Alexandru Iacob, secretar general al Ministerului Muncii și Protecției Sociale, prin detașarea la altă autoritate administrativă din subordinea Ministerului. Iacob va fi detașat în perioada 11 ianuarie – 13 februarie 2023.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: