Biden a avut o discuție telefonică cu Netanyahu. A solicitat o reducere semnificativă a operațiunilor militare
Full Article 2 minutes read

Biden a avut o discuție telefonică cu Netanyahu. A solicitat o reducere semnificativă a operațiunilor militare

Președintele SUA, Joe Biden, l-a sunat miercuri pe premierul israelian Benjamin Netanyahu, informează Digi24. Biden i-a spus că așteaptă chiar în cursul acestei zile să aibă loc o reducere semnificativă a operațiunilor militare, pentru a deschide astfel calea către un armistițiu.

„Președintele Biden a vorbit astăzi cu premierul Netanyahu. Cei doi lideri au avut o discuție amănunțită despre evoluția evenimentelor din Fâșia Gaza, despre progresele făcute de Israel în anihilarea capacităților de atac ale Hamas și ale altor elemente teroriste și despre eforturile în desfășurare pe plan diplomatic depuse de guverne regionale și de Statele Unite. Președintele i-a transmis prim-ministrului că așteaptă o dezescaladare semnificativă azi, în vederea unui acord de încetare a focului”, se arată într-un comunicat al Casei Albe.

Menționăm că ostilitățile dintre Israel și gruparea Hamas s-au intensificat luni, 10 mai. De pe teritoriul Fâșiei Gaza au fost lansate mai multe atacuri aeriene asupra teritoriului Israelului. Drept reacție, Tel Aviv a răspuns cu rachete.

Până în prezent, cel puțin 219 persoane, printre care și copii au decedat în Fâșia Gază. Israelul a raportat 12 decese. Autoritățile israeliene susțin că începând de luni au fost lansate circa 3750 de rachete din Fâșia Gaza.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: