msn.com

Bilanț fără precedent în România: 689 de cazuri noi de COVID-19 timp de 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost confirmate 689 de cazuri noi de COVID-19 în România. Este cea mai mare cifră de la debutul pandemiei. Numărul total de cazuri trece astfel de 30 000. De asemenea, de la ultimul bilanț au fost confirmate 24 de decese, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, citat de Digi24.

În ultimele 24 de ore au fost făcute 14610 de teste.

Până astăzi, 11 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 32 079 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23 613 au fost externate, dintre care 21 414 de pacienți vindecați și 1 793 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare și 406 pacienți externați la cerere cu test pozitiv.

Până astăzi, 1 871 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

UNIAN

Industria cărbunelui din Rusia, în criză? Peste 50 de întreprinderi s-au închis deja sau urmează să o facă

Ministrul adjunct rus al Energiei, Dmitri Islamov, a declarat că pe teritoriul Federației Ruse există 51 de întreprinderi din sectorul cărbunelui — mine și cariere — a căror activitate a fost deja oprită sau ar putea fi sistată în viitorul apropiat. Potrivit Ministerului Energiei, pierderile totale ale sectorului pentru perioada ianuarie–mai se ridică la 112,6 miliarde de ruble, iar până la sfârșitul anului ar putea ajunge la 300–350 de miliarde.

Potrivit The Insider, în Rusia există aproximativ 180 de companii din industria cărbunelui. Potrivit estimărilor agenției NKR, cei mai vulnerabili s-au dovedit a fi producătorii mici și mijlocii de cărbune cu potențial energetic, ale căror venituri au scăzut din cauza reducerii încasărilor din export. După interzicerea livrărilor către UE, volumele principale au fost redirecționate către piețele din China (40–45% din exporturi în 2023–2024), India (10–12%) și Turcia (10–15%), unde companiile sunt nevoite să concureze cu alți furnizori.

În luna mai, Guvernul țării a introdus măsuri de sprijin: amânarea plății impozitelor și a contribuțiilor de asigurări până în decembrie 2025, restructurarea datoriilor și programe de redresare financiară. Potrivit lui Islamov, 73 de întreprinderi au solicitat sprijin de stat.

Analiștii anticipează o consolidare a pieței: structurile mai mari ar putea absorbi companiile mai slabe. Partenerul coordonator al grupului Veta, Ilia Jarski, consideră că astfel de tranzacții sunt posibile dacă există acces la finanțare prin credite.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: