„Bine că nu au majoritate constituțională, ar fi putut să facă și unirea”. Dodon, despre următoarele acțiuni ale BECS din opoziție
Full Article 2 minutes read

„Bine că nu au majoritate constituțională, ar fi putut să facă și unirea”. Dodon, despre următoarele acțiuni ale BECS din opoziție

Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BESC) nu a decis deocamdată dacă va constitui una sau două fracțiuni similare. Totodată, formațiunea nu a luat o hotărâre cu privire la contestarea rezultatelor scrutinului. Liderul socialiștilor Igor Dodon a mai spus că nu intenționează să organizeze proteste decât în cazul în care Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) va atenta la statalitatea țării.

„Aceasta este democrația. Când se schimbă cei care conduc țara – când unul trece la guvernare, altul în opoziție. Oamenii și-au dorit această mare schimbare, au obținut-o. Vreau să îi felicit pe cei din PAS, pe doamna președintă Maia Sandu pentru rezultatul obținut. Începând de azi au toată puterea în stat: parlament, guvern, președinție și Curtea Constituțională. Este un stat captiv, dar din alt punct de vedere”, a menționat Dodon.

Liderul PSRM a menționat că echipa sa monitoriza din opoziție ca PAS să-și îndeplinească toate promisiunile electorale.

„Este necesar repede să ne apucăm de lucru. Stimați oponenți politici și viitori colegi de parlament, vă îndemnăm foarte rapid să fie numit guvernul”, a mai spus Dodon și a menționat că responsabilitatea și așteptările „sunt foarte mari”.

Igor Dodon a declarat că, deocamdată, nu s-a decis dacă socialiștii și comuniștii vor constitui una sau două fracțiuni în parlament și nici dacă aceștia vor contesta rezultatele alegerilor.

„Am discutat dimineața la telefon cu dl Voronin. În timpul apropiat ne vom convoca. Colegii adună informația din teritoriu și urmează să decidem ce facem”, a răspuns Dodon.

Socialistul a mai spus că „oamenii au obosit de proteste”.

„Bine că nu au majoritate constituțională, că ar fi putut să facă și unirea. Apropo, noi vom apăra statalitatea. Prognozele nu sunt cele mai îmbucurătoare, dar trebuie să le dăm timp. Vom supraveghea să-și îndeplinească promisiunile. În caz că, doamne ferește, vor fi atentate la statalitate sau destabilizări în Transnistria, vom scoate oamenii în stradă”, a menționat Dodon.

Igor Dodon a mai spus că unii dintre membrii partidului său sunt de părere că PSRM și PCRM ar trebui să fuzioneze într-un singur partid, însă este prematur pentru o astfel de decizie.

În cadrul scrutinului parlamentar din 11 iulie, BECS a obținut un scor de 27,22% dintre voturi și poate miza pe 32 de fotolii de parlamentari.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: