Bloggerul Nekoglai, expulzat în Moldova, ar fi fost bătut și ras cu forța la o secție de poliție din Moscova
Full Article 2 minutes read

Bloggerul Nekoglai, expulzat în Moldova, ar fi fost bătut și ras cu forța la o secție de poliție din Moscova

Bloggerul Nicolai Lebedev, cunoscut publicului larg drept Nekoglai, a fost bătut și bărbierit cu forța la secția de poliție din Presnenskii, Moscova. O declarație în acest sens a fost făcută de secretarul Comisiei de monitorizare publică din Moscova, Alexei Melnikov. Potrivit lui, polițiștii au filmat întregul proces. 

Mai mult ca atât, potrivit lui Melnikov, angajații Centrului pentru detenție temporară a cetățenilor străini din localitatea Saharovo de lângă Moscova, unde Nekolglai a fost dus după reținere și judecată, au înregistrat oficial rănile bloggerului.

Potrivit lui Melnikov este vorba despre „hematoame multiple, abraziuni ale scalpului extremităților superioare și inferioare”, scrie Radio Svoboda.

***

Nekoglai are 22 de ani și s-a născut la Chișinău. Acesta și-a pierdut devreme părinții și de la 10 ani a fost crescut de către fratele său mai mare. El este pasionat de jocuri video și stream-uri. Acum trei ani, el și-a făcut account pe TikTok, iar în 2021 a ajuns să aibă peste 1 milion de urmăritori, fiind unul dintre cei mai urmăriți tik tokeri vorbitori de rusă.

În dimineața de 24 noiembrie, Nekoglai a fost expulzat din Rusia. Bloggerul a fost acuzat că a încălcat regimul migrațional.

Anterior, el a filmat un video în care parodiază un soldat rus care aruncă înapoi o grenadă lansată de o dronă. Șefa „Ligii pentru internet în siguranță” Ecaterina Mizulina a depus o plângere la Procuratură și la Ministerul rus de Interne. Aceasta a cerut inițierea unui dosar penal pe numele lui Nicolai Lebedev pentru discreditarea armatei ruse.

Imaginile care au provocat scandal în Rusia le puteți vedea AICI.

Pe 24 noiembrie, bloggerul a ajuns în Republica Moldova. El a fost întâmpinat, la aeroportul din Chișinău, cu o limuzină roz.

„M-au inspirat noutățile pe care le-am aflat după ce am ieșit din închisoare. Una dintre cele mai inspiraționale este faptul că voi, urmăritorii mei, ați fost de partea mea, atunci când împotriva mea s-au întors mulți dintre bloggeri. Unii au spus: „așa-i trebuie!”, iar voi i-ați pus la punct pe acești oameni”, a spus tânărul. Nekoglai a mai menționat că are „foarte multe de spus” despre ceea ce i s-a întâmplat, însă o va face treptat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: