BNM a pus în circulație moneda comemorativă „Medicul meu – eroul meu” (FOTO)
Full Article 1 minutes read

BNM a pus în circulație moneda comemorativă „Medicul meu – eroul meu” (FOTO)

Începând de astăzi, 28 decembrie, Banca Națională a Moldovei (BNM) pune în circulație ca mijloc de plată și în scop numismatic moneda comemorativă „Medicul meu- eroul meu”. Guvernatorul instituției Octavian Armașu a oferit mai multe detalii despre acest subiect în cadrul unui briefing de presă.

Moneda comemorativă „Medicul meu-eroul meu” este confecționată din argint, este ambalată în capsulă de metacrilat transparent și în cutie de prezentare, fiind însoțită de un certificat de autenticitate redactat în limbile română și engleză. Guvernatorul BNM a menționat că decizia are menirea de a evidenția activitatea lucrătorilor medicali, care salvează viațile altor oameni, cu sacrificiul propriei sănătăți.

În semn de recunoștință, Banca Națională  urmează să transmită câteva dintre aceste monede medicilor de la instituțiile care, la începutul pandemiei, au fost în prima linie în lupta cu COVID-19. Este vorba despre Institutul de Medicină Urgentă, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” , precum și de Centrul COVID-19 Chișinău.

Monedele comemorative și jubiliare emise de Banca Națională se comercializează prin intermediul băncilor licențiate din Republica Moldova.

BNM a pus în circulație moneda comemorativă „Medicul meu - eroul meu” (FOTO)

bnm.md

BNM a pus în circulație moneda comemorativă „Medicul meu - eroul meu” (FOTO)

bnm.md

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: