Bolea, Nesterovschi și Lozovan organizează propriul marș. Proiect de lege privind „interzicerea propagandei LGBT în rândul tinerilor”
Full Article 2 minutes read

Bolea, Nesterovschi și Lozovan organizează propriul marș. Proiect de lege privind „interzicerea propagandei LGBT în rândul tinerilor”

Partidul „Renaștere”, care a revenit în atenția publică după aderarea unor deputați socialiști, condamnă marșul LGBT, planificat pentru 18 iunie, în Chișinău. Vasile Bolea a anunțat că în parlament a fost înregistrat un proiect de lege prin care se interzice „propaganda LGBT în rândurile minorilor”. În același timp, „Renaștere” planifică desfășurarea „marșului familiei tradiționale” în aceeași zi cu evenimentul Pride.

Deputatul Vasile Bolea califică marșul LGBT drept „atentat asupra moralității în societate”.

„Noi condamnăm inițiativa de a organiza marșul comunității LGBT pe străzile capitalei. Calific aceste acțiuni nu ca fiind exercitarea dreptului la libera exprimare, ci ca fiind propagarea valorilor străine pentru societatea moldovenească și ca fiind un atentat asupra moralității în societate”, susține Vasile Bolea.

Astfel, Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan au înregistrat în Parlament un proiect de lege prin care se interzice propaganda LGBT în rândurile minorilor.

„Prin prisma principiului finalității drepturilor unei persoane acolo unde începe libertatea alteia, aceste manifestații a comunității LGBT sunt calificate drept propagandă și un precedent periculos în societatea Republicii Moldova”, a adăugat membra Biroului Partidului „Renaștere”, Natalia Parasca.

Totodată, ei au anunțat că vor organiza un marș al familiei, care va avea loc în sectorul Rîșcani.

Bolea, Nesterovschi și Lozovan organizează propriul marș. Proiect de lege privind „interzicerea propagandei LGBT în rândul tinerilor”

***

În acest an, în Republica Moldova se desfășoară cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Comunității LGBT+ din Moldova „Moldova Pride”. Festivalul va avea loc între 12 – 18 iunie și se va încheia, conform tradiției, cu Marșul Pride.

Din programul Festivalului nu vor lipsi evenimentele devenite deja emblematice în comunitate și dincolo de ea – decernarea anti-premiilor „Strachina de Jmalț”, Pride Park, Pride Night.

Amintim că, în 2022, Mitropolia Moldovei a cerut în mod repetat autorităților mun. Chișinău să oprească „prin orice mijloace” desfășurarea marșului. Ulterior, primarul Ion Ceban a cerut comunității LGBT+ să își schimbe traseul, invocând desfășurarea altor evenimente. De asemenea, pe traseul participanților la marș au fost demarate lucrări de reparație.

Marșul „Moldova Pride” a avut, totuși, loc, adunând anul trecut circa 500 de participanți, inclusiv deputați în parlament.


Disclaimer! Redacția NM condamnă orice formă de discriminare, revanșism, xenofobie, limbaj al urii și exploatare a fobiilor și stereotipurilor în scopuri politice. Nu tolerăm manipulările îndreptate către divizarea oamenilor în „ai noștri” și „străini” în funcție de naționalitate, proveniență etnică, limbă, religie sau convingeri, sex, vârstă, posibilități limitate, viziuni, loc de trai, apartenență, orientare sexuală, etc. Misiunea noastră este informarea corectă a cititorilor despre ceea ce se întâmplă și susținerea principiilor drepturilor omului, toleranței, libertății de exprimare și gândire, diversitate, precum și respectarea drepturilor minorităților.



Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: