VIDEO Bețe-n roate pentru marșul LGBT? Primăria redirecționează transportul public din Chișinău: Să facă paradă la Președinție!
Full Article 3 minutes read

VIDEO Bețe-n roate pentru marșul LGBT? Primăria redirecționează transportul public din Chișinău: Să facă paradă la Președinție!

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat că marșul comunității LGBT+ din Republica Moldova, planificat pentru duminică, 19 iunie, ar urma să se desfășoare pe un alt traseu, întrucât pe cel inițial va circula transportul public, care va fi redirecționat. „Acasă, la Guvern, Președinție sau Parlament” – sunt locațiile pe care le propune edilul capitalei pentru desfășurarea Marșului Solidarității. Contactată de NM, membra GENDERDOC-M, Angelica Frolov, a declarat că marșul planificat pentru duminică se va desfășura conform planului, în ciuda declarațiilor primarului Ion Ceban.

Potrivit lui Ceban, organizarea evenimentului pe strada București, traseu propus de organizatorii Marșului Solidarității, este imposibilă, așa cum pe această stradă urmează a fi redirecționat transportul public, iar trotuarul este în reparație.

Dacă vor să desfășoare un eveniment sau altul, nu este nicio problemă. Să facă paradă la fiecare acasă, sau comună, la cineva acasă. Ținând cont că cei mai aprigi susținători ai acestei parade sunt cei de la guvernare, reiterez propunerea ca aceste manifestații, această paradă a homosexualilor să se desfășoare în incinta Guvernului Republicii Moldova, Parlamentului Republicii Moldova și Președinției”, a declarat Ion Ceban.

Contactată de NM, membra GENDERDOC-M, Angelica Frolov, a dat asigurări că marșul se va desfășura conform planului și va începe duminică, 19 iunie, la ora 12:00, pe strada București intersecție cu strada Ismail.

Ion Ceban nu a spus nimic nou. Primarul nu este împuternicit să decidă pentru noi, în ce locații sau unde să ne desfășurăm activitatea. Duminică vom merge conform planului. Deja am discutat cu poliția, care a confirmat traseul și faptul că ne va oferi protecție”, a declarat Angelica Frolov.

De menționat că luni a început o nouă ediție a festivalului minorităților sexuale din Republica Moldova – „Moldova Pride 2022”, care se va încheia, tradițional, cu Marșul Solidarității, programat pentru 19 iunie. Mitropolia ceruse interzicerea marșului încă de la sfârșitul lunii mai, apel susținut de primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, care a criticat dur organizarea manifestației.

Duminică, 19 iunie, în centrul capitalei sunt preconizate mai multe evenimente. Între acestea, un amplu protest împotriva guvernării, precum și un concert de amploare al interpreților ruși Morgenshtern și Slava Marlow.

În context, municipalitatea anunță despre suspendarea circulației transportului public pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, pe tronsonul str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni și A. Pușkin. Traficul rutier va fi sistat începând cu 18 iunie, ora 22:00 și până pe 19 iunie, ora 23:59.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: