Bombardamente la granița cu România: Rusia a atacat cu drone portul Reni de pe Dunăre
Full Article 2 minutes read

Bombardamente la granița cu România: Rusia a atacat cu drone portul Reni de pe Dunăre

Explozie puternică chiar lângă granița României, după ce forțele ruse au bombardat din nou regiunea Odesa.  Rachete și drone ar fi lovit porturile Reni și Ismail, situate pe Dunăre, în apropierea graniței româno-ucrainene, scrie Digi24.

Potrivit corespondenților militari, au fost atacate rezervoare petroliere, depozite cu arme și echipamente NATO. În plus, un depozit cu cereale a fost distrus și patru angajați au fost răniți, a anunțat comandamentul militar din sudul Ucrainei pe rețelele sociale.

Potrivit sursei citate, aceasta este cea mai apropiată lovitură înregistrată de la începutul războiului declanșat de Federația Rusă în Ucraina de teritoriul României. Este vorba de o distanță de aproximativ 200 de metri de teritoriul României și la aproximativ 10 kilometri de orașul-port Galați.

Din imaginile care au fost publicate de la momentul impactului, aproximativ ora 04:00 dimineața și până în prezent, de mai mulți martori, vorbitori de limbă română, este vorba despre marinari români, moldoveni care erau pe partea românească a fluviului,  se vede o lumină puternică și se aude acel zgomot specific al dronelor care se apropie de țintă.

Precizăm că Rusia a continuat să atace porturile ucrainene din Marea Neagră, lovind depozitele de cereale din Odesa și în această noapte. Timp de patru ore, regiunea ucraineană Odesa a fost țintită cu drone kamikaze și Shahed. Forțele de apărare aeriană ale Ucrainei au anunțat în dimineața zilei că au reușit să doboare o parte din drone, însă a existat și o lovitură.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: