FOTO Boris Gîlcă demisionează din funcție. Ceban: „Eu nu accept această cerere”
Full Article 2 minutes read

FOTO Boris Gîlcă demisionează din funcție. Ceban: „Eu nu accept această cerere”

Șeful Direcției Sănătate, Boris Gîlcă, cercetat pentru depășirea atribuțiilor de serviciu, a depus cerere de demisie din funcție. Anunțul a fost făcut de primarul Ion Ceban. Edilul de Chișinău spune că nu va accepta cererea.

„Boris Gîlcă a depus cererea de demisie din funcție. Doar un om corect putea face acest gest pentru a nu fi pătată imaginea instituției și cea personală. Eu nu accept această cerere. Nu cred în investigațiile Power Point ale CNA în raport cu dl. Gîlca”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

FOTO Boris Gîlcă demisionează din funcție. Ceban: „Eu nu accept această cerere”

Ion Ceban/Facebook

 

Menționăm că directorul CNA, Iulian Rusu, a declarat astăzi că la domiciliul lui Gîlcă ar fi fost găsite mai multe produse destinate refugiaților ucraineni, între acestea produse alimentare, cuptoare cu microunde, calorifere, cutii cu veselă sau aspirator. Tot astăzi, Ion Ceban a declarat că angajații Primăriei Chișinău, reținuți pentru 72 de ore pentru că ar fi furat din ajutoarele destinate refugiaților ucraineni, vor fi suspendați din funcție, iar dacă vor fi găsiți vinovați – vor fi demiși. Măsurii nu se va supune, totuși, șeful Direcției Sănătate, Boris Gîlcă. „Nu cred că este vinovat” – și-a argumentat Ceban decizia.

Amintim în acest context că CNA a efectuat, în comun cu procurorii și ofițerii de investigații ai INI, pe 4 mai, 24 de percheziții în mai multe locații, în urma cărora doi angajați ai Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Consiliului municipal Chișinău, inclusiv șeful Direcției Sănătate, Boris Gîlcă, au fost reținuți pentru 72 de ore. Aceștia, dar și alte persoane publice, sunt învinuiți de delapidarea bunurilor în proporții considerabile, achiziționate din fonduri externe pentru refugiații ucraineni. Descinderile, urmate de rețineri, au fost salutate de partidul de guvernământ, PAS, și criticate de formațiunile din opoziție PSRM, ȘOR, precum și de primarul Ion Ceban, lider al MAN.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: