ȘOR, PAS și PSRM reacționează la reținerea subalternilor lui Ceban, acuzați că ar fi furat din ajutoarele refugiaților ucraineni
Full Article 3 minutes read

ȘOR, PAS și PSRM reacționează la reținerea subalternilor lui Ceban, acuzați că ar fi furat din ajutoarele refugiaților ucraineni

Clasa politică de la Chișinău a venit cu o reacție, după reținerile de astăzi a angajaților Primăriei Chișinău, acuzați că ar fi furat din ajutoarele refugiaților ucraineni. În timp ce reprezentanții partidului de guvernământ, PAS, salută reținerile, partidele din opoziție, ȘOR și PSRM, au criticat acțiunile mascaților CNA, catalogându-le drept „un show”.  

„Arată cât de mic este Ceban și echipa lui, cât de josnici sunt. Toate aceste dezvăluiri arata nimicnicia acestei administrații de la Chișinău. Vedem o primărie putredă de corupție și un primar care își schimba opiniile de 4 ori pe an. Chișinăuienii merită un primar mai bun și sper că cetățenii și cei care cred că acest personaj este un primar bun, să se gândească de două ori când vor merge la toamnă la vot”, a declarat secretarul general al Președinției, Andrei Spînu, tot el vicepreședinte al PAS, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la JurnalTV.

„Cât de josnic trebuie să fie acest șef de direcție de la primăria Chișinău, furând de la refugiații care fug de război. (…) Știu și eu despre suspiciunile de corupție care mișună la primăria Chișinău, dar acest caz e ieșit din comun. Nu mai merg acum niciun fel de scuze sau victimizări gen „e atac politic” de la primarul Ceban. Lucrurile sunt clare. Cei ce fură într-un așa hal trebuie pedepsiți!”, a declarat la rândul său, deputatul PAS Radu Marian.

Perchezițiile de la primăria Chișinău au fost însă criticate de opoziție. Fostul președinte al țării, Igor Dodon, tot el lider al socialiștilor, care crede că acțiunile sunt motivate politic. Politicianul a făcut apel la forțele de opoziție să se unească, subliniind că acțiunile procurorilor ar fi și un semnal pentru primarul de Chișinău, Ion Ceban, fost membru al PASRM, actual președinte al MAN, care nu ar „cocheta cu puterea”.

„O comandă politică a regimului Sandu” – astfel a calificat președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, perchezițiile și reținerile de astăzi de la Primăria municipiului Chișinău. Politicianul condamnat la închisoare în dosarul „Frauda bancară” a făcut apel la unitate la forțele politice de la Chișinău. „Până nu vom da jos această guvernare, în țara noastră nu se va schimba nimic”, a Șor.

Amintim că CNA, în comun cu procurorii și ofițerii de investigații ai INI, au efectuat astăzi, 4 mai, 24 de percheziții în mai multe locuri, în urma cărora doi angajați ai Direcției Generale Asistență Medicală și Socială a Consiliului municipal Chișinău, inclusiv șeful Direcției Sănătate, Boris Gîlcă, au fost reținuți pentru 72 de ore. Aceștia, dar și alte persoane publice sunt învinuiți de delapidarea bunurilor în proporții considerabile, achiziționate din fonduri externe pentru refugiații ucraineni. Primarul de Chișinău, Ion Ceban, a calificat acțiunile oamenilor legii drept un „show” și a cerut corectitudine.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: