Boris Gîlca: „Există o mare probabilitate ca o nouă tulpină de coronavirus să ajungă în Moldova”
Full Article 2 minutes read

Boris Gîlca: „Există o mare probabilitate ca o nouă tulpină de coronavirus să ajungă în Moldova”

În Republica Moldova, până pe 23 decembrie, nu a fost detectat niciun caz de infecție cu noua tulpină de coronavirus. Acest lucru a fost anunțat la ședința consiliului municipal Chișinău din 23 decembrie de către şeful adjunct al Direcției generale asistență socială și sănătate, Boris Gîlcă. Cu toate acestea, potrivit lui Gîlcă, este foarte probabil ca noua tulpină să ajungă în Moldova.

„O nouă tulpină de coronavirus se răspândește în lume. Nu știm prea multe despre ea, dar este mult mai agresiv decât cel cu care avem de-a face acum. Cred că noua tulpină va ajunge în Moldova. Până în prezent nu a fost identificat niciun caz ”, a spus Boris Gîlca.

Menționăm că, primăria nu a specificat dacă laboratoarele din Moldova pot detecta o nouă tulpină de coronavirus și dacă este necesar un studiu special pentru aceasta.

Potrivit lui Boris Gîlca, toți cei care au zburat recent din Marea Britanie, unde s-a răspândit o nouă tulpină de coronavirus, ar trebui să se autoizoleze timp de 14 zile, să-și monitorizeze starea de sănătate și în caz de simptome, să consulte un medic de familie.

Menționăm că Republica Moldova suspendă toate cursele aeriene de pasageri din și spre Marea Britanie, începând cu 23 decembrie 2020, orele 00:00.

Asta după ce în estul și sud-estul Angliei, inclusiv în Londra, din 20 decembrie au intrat în vigoare noi restricții. Decizia a fost luată din cauza unei noi tulpini de coronavirus, care se poate răspândi cu până la 70% mai repede.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: