Bucătarii și ajutorii lor din grădinițele din capitală vor primi încă un salariu
Full Article 2 minutes read

Bucătarii și ajutorii lor din grădinițele din capitală vor primi încă un salariu

Personalul care activează în blocurile alimentare ale grădinițelor din capitală vor beneficia de ajutor material în mărime de un salariu de funcție. O decizie în acest sens a fost votată, în data de 16 decembrie, de Consiliul Municipal Chișinău.

„Un salariu de funcție în calitate de ajutor material vor primi în luna decembrie bucătarii, ajutorii de bucătari și magazionerii din grădinițele din capitală. Mulțumesc consilierilor municipali care au susținut inițiativa mea, deoarece astăzi, situația din blocurile alimentare ale instituțiilor educaționale preșcolare este critică”, a declarat primarul Ion Ceban.

Tot el a spus că salariul acestor categorii de angajați este unul mic și că a cerut ajutor de la autoritățile centrale.

În Chișinău funcționează 154 de grădinițe, în care sunt prevăzute 585,5 unități de personal. Potrivit lui Ceban, în realitate, activează doar 486 angajați. Vârsta medie a personalului auxiliar de la blocurile alimentare constituie 57-65 ani.

„În cazul în care personalul dat demisionează, locurile vacante nu sunt suplinite. Programul de activitate începe la ora 06:00. Salariul la angajații blocului alimentar variază între 2322 lei – 3096 lei”, a mai spus el.

La prepararea bucatelor, potrivit edilului, sunt antrenate cadrele cu funcții de conducere și ajutorii de educatori, din lipsa de personal în domeniu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: