Bucureștiul a aprobat acordarea a 132 de mii de doze de vaccin AstraZeneca pentru Moldova
Full Article 2 minutes read

Bucureștiul a aprobat acordarea a 132 de mii de doze de vaccin AstraZeneca pentru Moldova

Guvernul României a aprobat, în ședința de din 15 aprilie, actul normativ care prevede acordarea pentru Republica Moldova a unui număr de 132.000 de doze vaccin împotriva COVID-19, livrate de către compania AstraZeneca, scrie rohealthreview.ro. 

“Actul normativ prevede acordarea unui ajutor umanitar, cu titlu gratuit, pentru Agenția Națională pentru Sănătate Publică din Republica Moldova în vederea gestionării epidemiei împotriva COVID-19 ca urmare a activării Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii. Un număr de 132.000 de doze vaccin împotriva COVID 19, din numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății și livrate de către Compania AstraZeneca vor fi alocate pentru Republica Moldova”, se arată într-un comunicat al Ministerului român al Sănătății.

Potrivit aceleiași surse, asigurarea transportului dozelor de vaccin se va realiza prin Departamentul pentru Situații de Urgență-Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, structură din cadrul Ministerului Afacerilor Interne din România.

Pe 27 februarie, România a livrat Republicii Moldova un lot de 21 600 de doze de vaccin AstraZeneca. Acestea au fost transportate cu o aeronavă SMURD.

Amintim că în cadrul vizitei sale la Chișinău, președintele Klaus Iohannis a anunțat că România va dona Republicii Moldova până la 200 de mii de doze de vaccin anti-Covid.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: