Bunuri de 5 mln de lei, puse sub sechestru într-o săptămână. Printre acestea este un Bentley Continental
Full Article 2 minutes read

Bunuri de 5 mln de lei, puse sub sechestru într-o săptămână. Printre acestea este un Bentley Continental

Agenţia de recuperare a bunurilor infracţionale (ARBI) din cadrul Centrului Național Anticorupție (CNA) a aplicat, săptămâna trecută, sechestru pe bunuri în valoare de cinci milioane de lei. Printre bunurile indisponibilizate se numără trei automobile, o construcţie locativă şi una nelocativă, un teren agricol şi altul pentru construcţii, dar şi bani în numerar.

Potrivit raportului ARBI, unele dintre cele mai valoroase bunuri sechestrate sunt cele 3 autoturisme de model Bentley Continental, Mitsubishi Galant şi Renault Kangoo – toate trei estimate la 4.077 509 lei. De asemenea, a fost pus sechestru şi pe mai mult de jumătate de milion de lei, bani în numerar. Bunurile au fost indisponibilizate în cadrul a patru cauze penale, gestionate de către procuratură şi CNA şi vizează fapte de corupere pasivă, activă, spălare de bani şi evaziune fiscală.

Pe parcursul săptămânii precedente, Agenţia a finalizat 4 delegaţii pe 2 cauze penale în privinţa a doi subiecţi, a elaborat 4 note analitice pe 21 de persoane, a întocmit 8 avize consultative privind evaluarea unor bunuri mobile şi imobile. De asemenea, a fost preluat în administrare un automobil de model Hunday Tucson, fabricat în anul 2020.

Amintim că Agenţia are în calitate de atribuţii efectuarea investigaţiilor financiare paralele, indisponibilizarea bunurilor infracţionale, evaluarea, administrarea şi valorificarea bunurilor infracţionale sechestrate.

În anul 2020, ARBI a aplicat sechestre pe bunuri în valoare de peste 1,5 miliarde de lei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: