Bunuri în valoare de 3 000 000 de lei, sechestrate într-un dosar de spălare de bani
Full Article 2 minutes read

Bunuri în valoare de 3 000 000 de lei, sechestrate într-un dosar de spălare de bani

Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale (ARBI) din cadrul CNA a aplicat sechestre pe bunuri în valoare de peste 3 milioane de lei, pe parcursul săptămânii precedente. Este vorba despre bunuri de provenienţă ilicită care au fost indisponibilizate în cadrul unei cauze penale, pornite pe fapte de spălare de bani.

x

Astfel, în cadrul investigaţiilor financiare paralele, ARBI a aplicat sechestre pe şase încăperi locative, în valoare de 2 817 634 de lei, pe o încăpere nelocativă, în sumă de 121 722 lei şi un capital social în valoare de 146 859 de lei.  Suma totală a bunurilor indisponibilizate este de 3 086 216 lei.

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, ARBI a elaborat  avize consultative privind evaluarea a şase bunuri imobile (3 terenuri pentru construcţii, un teren agricol, o construcţie comercială şi o construcţie nefinisată), dar şi a şase bunuri mobile (4 autoturisme, un autocamion şi o motocicletă). Timp de o săptămână, în adresa ARBI au fost expediate 8 delegaţii, pe 5 cauze penale, în privinţa a 20 de subiecţi, iar pe 32 de persoane au fost elaborate note analitice.

Amintim că, de la începutul anului în curs, Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale a aplicat sechestre pe bunuri, dobândite ilicit, în sumă de peste 48 de  milioane de lei, iar în 2020, cifra acestora a fost estimată la aproximativ 1,5 miliarde de lei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: