Bunuri în valoare de 3 000 000 de lei, sechestrate într-un dosar de spălare de bani
Full Article 2 minutes read

Bunuri în valoare de 3 000 000 de lei, sechestrate într-un dosar de spălare de bani

Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale (ARBI) din cadrul CNA a aplicat sechestre pe bunuri în valoare de peste 3 milioane de lei, pe parcursul săptămânii precedente. Este vorba despre bunuri de provenienţă ilicită care au fost indisponibilizate în cadrul unei cauze penale, pornite pe fapte de spălare de bani.

Astfel, în cadrul investigaţiilor financiare paralele, ARBI a aplicat sechestre pe şase încăperi locative, în valoare de 2 817 634 de lei, pe o încăpere nelocativă, în sumă de 121 722 lei şi un capital social în valoare de 146 859 de lei.  Suma totală a bunurilor indisponibilizate este de 3 086 216 lei.

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, ARBI a elaborat  avize consultative privind evaluarea a şase bunuri imobile (3 terenuri pentru construcţii, un teren agricol, o construcţie comercială şi o construcţie nefinisată), dar şi a şase bunuri mobile (4 autoturisme, un autocamion şi o motocicletă). Timp de o săptămână, în adresa ARBI au fost expediate 8 delegaţii, pe 5 cauze penale, în privinţa a 20 de subiecţi, iar pe 32 de persoane au fost elaborate note analitice.

Amintim că, de la începutul anului în curs, Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale a aplicat sechestre pe bunuri, dobândite ilicit, în sumă de peste 48 de  milioane de lei, iar în 2020, cifra acestora a fost estimată la aproximativ 1,5 miliarde de lei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: