Burse de până la 2000 de lei pentru 77 de elevi și studenți din Moldova. Prin ce s-au remarcat beneficiarii
Full Article 2 minutes read

Burse de până la 2000 de lei pentru 77 de elevi și studenți din Moldova. Prin ce s-au remarcat beneficiarii

77 de elevi și studenți vor primi bursa Republicii, a Guvernului, a Președintelui Republicii Moldova sau „Gaudeamus” în anul de studii 2023 – 2024. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova pe 20 septembrie. 

În anul de studii 2023 – 2024, vor fi acordate 77 de burse de merit elevilor și studenților. Bursele vor fi oferite, potrivit Ministerului Educației, pentru susținerea și promovarea performanțelor academice în rândul tinerilor și implicării active a lor în activități extra curriculare sociale și de cercetare științifică, conferințe, concursuri, expoziții.

O decizie în acest sens a fost aprobată, pe 20 septembrie, de Guvernul Republicii Moldova.

Urmează a fi acordate următoarele tipuri de burse de merit:

  • Bursa Republicii – 12 burse, în valoare de 2030 de lei fiecare, pentru studenții ciclului I, ciclului II, studii integrate, învățământ medical și farmaceutic din instituțiile de învățământ superior;
  • Bursa Guvernului – 30 de burse, în valoare de 1690 de lei, pentru studenții ciclului I, ciclului II, studii integrate, învățământ medical și farmaceutic din instituțiile de învățământ superior;
  • Bursa Președintelui Republicii Moldova – 15 burse, dintre care 10 (1845 de lei) pentru studenții ciclului I, ciclului II, studii superioare integrate, învățământ medical şi farmaceutic din instituțiile de învățământ superior și 5 burse (1430 de lei)  pentru elevii din instituțiile de învățământ profesional tehnic postsecundar și postsecundar nonterțiar;
  • Bursa „Gaudeamus” – 20 de burse, în valoare de 1230 de lei, pentru elevii din instituțiile de învățământ profesional tehnic postsecundar și postsecundar nonterțiar.

Pentru bursele de merit au candidat studenții și elevii care au obținut în anul precedent de studii o medie a notelor la sesiunea de vară nu mai mică de 9 la domeniile de studii: tehnic, agrar, economic, medical, militar, drept și nu mai mică de 9,5 în alte domenii de studii.

Se menționează că pentru competiția din anul academic 2023-2024, instituțiile de învățământ superior au înaintat 88 dosare, iar instituțiile de învățământ profesional tehnic – 43 de dosare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: