„Businessul” de la frontieră continuă. Trei ucraineni au plătit $16 700 ca să ajungă ilegal în Moldova
Full Article 2 minutes read

„Businessul” de la frontieră continuă. Trei ucraineni au plătit $16 700 ca să ajungă ilegal în Moldova

Oamenii legii, au reținut marți, 29 noiembrie 2022, două persoane bănuite de organizarea migrației ilegale pentru mai mulți cetățeni ucraineni. Unul dintre ei este fost polițist de frontieră.

Potrivit datelor din dosar, trei dintre cetățenii ucraineni au oferit în total suma de 16 700 dolari SUA, pentru a putea fi aduși ilegal în Moldova, cu promisiunea ulterior să le fie efectuată intrarea legală pe teritoriul Moldovei în sistemul informațional a datelor privind traversarea frontierei de stat.

Oameni legii au inițiat cercetările în octombrie 2022. Bănuitul care avea rolul de transportator are vârsta de 59 de ani. Ulterior cazării lor, avea loc legalizarea șederii lor în Moldova, prin intermediul unui fost angajat al Poliției de Frontieră, la punctul de trecere a frontierei „Giurgiulești-Reni.” Acesta are vârsta de 42 de ani și s-a eliberat recent din funcția deținută.

Nu este primul caz de acest fel, desconspirat de oamenii legii. Pe 27 octombrie 2022, Procuratura a anunțat că șase persoane cu vârstele cuprinse între 32 și 54 ani, originare din nordul țării, ajutau cetățenii din Ucraina să ajungă în Republica Moldova, iar ulterior în Uniunea Europeană, contra sumelor care variau între 4 000 și 11 000 dolari. În schemă era implicată și o polițistă de frontieră.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: