Cade sau nu cade Guvernul Gavrilița? Comentariile politicienilor de opoziție, în așteptarea confirmărilor oficiale
Full Article 3 minutes read

Cade sau nu cade Guvernul Gavrilița? Comentariile politicienilor de opoziție, în așteptarea confirmărilor oficiale

După ce în presă a apărut informația cu privire la ședința nocturnă de la președinție, la care ar participa deputații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), dar și zvonul alimentat de un consultant american, potrivit căruia Natalia Gavrilița va fi înlocuită în funcția de prim-ministru, internauții au început să comenteze situația. Printre cei mai activi au fost politicienii din partidele de opoziție.

În presă a apărut informația despre faptul că premierul Natalia Gavrilița ar putea fi înlocuită în funcția de prim-ministru. Aceasta nu a fost confirmată oficial nici de Guvern, nici de Președinție și nici de partidul de guvernare. Subiectul însă a provocat interes și dezbateri aprinse pe rețelele de socializare.

Cică la ședința secretă se discută trei candidaturi la funcția de premier: Recean, Grosu, Spînu. Stamate ar putea să îl înlocuiască pe Litvinenco în funcția de supraveghetor al judecătoriilor și procuraturii, adică ministru al Justiției. Alaiba va răspunde de schemele din economie. Însă încă nu se știe sigur”, a comentat deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Bogdan Țîrdea.

Și colegul său de fracțiune Gaik Vartanean a făcut o analiză a situației. Acesta a remarcat că întrevederea se desfășoară la Președinție, ceea ce în opinia sa ar demonstra că acolo sunt luate deciziile importante pentru țară. De asemenea, acesta a criticat faptul că ședința are loc noaptea.

Nici primarul capitalei Ion Ceban nu a ignorat subiectul. Acesta a remarcat cu ironie că s-a uitat de economia energiei electrice.

În această noapte nu se economisește lumina în Președinție. Noaptea se decide soarta cetățenilor și a Republicii Moldova așa ca nimeni să nu înțeleagă schemele lor. La Președinție se iau decizii, deși, de fiecare dată suntem asigurați că președintele nu știe nimic și nu decide nimic. Această tradiție, noaptea ca hoții, a rămas neschimbată pentru ei. Ce decizie nu ar lua. Noaptea. Ei își bat joc de noi de toți”, a comentat edilul.

 

Fostul prim-ministru Ion Chicu consideră că eventuala demisie a guvernului ar avea legătură cu conversațiile private de pe Telegram, făcute publice pe un site anonim.

Vânătoarea în Telegram” se termină ca cea din „Pădurea Domnească” – cu demisia guvernului. Și dacă acela din 2013 era demis pentru corupție, apoi acesta – pentru elementar idiotism”, a scris Ion Chicu.

„- Cade… Nu cade… Cade… Nu cade…
– Dnă Prim-ministru, unde ați găsit flori de romaniță pe vremea asta?”, a glumit jurnalistul Eduard Robu.

Amintim că un politolog american a scris pe Twitter că, în curând, consilierul prezidențial Dorin Recean ar urma să fie numit în funcția de prim-ministru în locul Nataliei Gavrilița.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: